Scăderea TVA se face în două etape - la 20% din 2016, şi la 19% din 2017

Distribuie pe:

Vicepreşedintele UNPR, deputatul Eugen Nicolicea, a declarat, joi, că partidele parlamentare au decis ca TVA să fie scăzută în două etape, de la 1 ianuarie 2016, la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017, la 19%.

„Am decis de comun acord să facem o serie de amendamente la Codul fiscal. Principalul amendament este acela că vom avea o scădere a TVA în prima treaptă la 20%, intrarea în vigoare o dată cu Codul, de la 1 ianuarie 2016 şi după aceea, de la 1 ianuarie 2017 scăderea va fi la 19%", a spus Nicolicea la Palatul Parlamentului, la finalul discuţiei tehnice dintre reprezentanţii partidelor pe tema Codului fiscal.

Reprezentanţii partidelor parlamentare au avut joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare în Parlament de preşedintele Klaus Iohannis.

Printre participanţii la întâlnire s-au numărat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, Eugen Nicolicea şi Haralambie Vochiţoiu de la UNPR, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache de la PNL, precum şi Iuliu Winkler de la UDMR.

Lasă un comentariu