Ştiinţă şi... Religie

Distribuie pe:

„Cred că mariajul dă un sens vieţii şi, chiar mai mult, reiterează miracolul vieţii prin copii. Pentru un om credincios, să pecetluieşti un legământ în faţa lui Dumnezeu are un sens particular... Oamenii, ca şi multe alte specii apropiate, în mod natural tind spre poligamie. Fiind însă echipată cu un spirit puternic, evoluat şi conştient, omenirea a înţeles valoarea monogamiei. E ceea ce doi oameni care se iubesc unul pe celălalt încearcă să păstreze, fiecare fiind conştienţi de rana pe care trădarea ar produce-o partenerului. Şi această promisiune de loialitate şi de fidelitate este corect să fie declarată în faţa lui DUMNEZEU".

***

„O femeie îndrăgostită e atrasă de căsătorie, aşa cum o greutate este atrasă spre pământ de forţa gravitaţională. În acest caz, consider eu, este necesar o cununie religioasă în faţa lui Dumnezeu".

***

„Viaţa şi moartea nu sunt rodul întâmplării, al unui concept abstract în spatele căruia omul se ascunde. Am fost agnostic în tinereţe, până am înţeles mai târziu că trebuie să aleg între Dumnezeu şi destin. Am urmat preceptele morale pe care familia mi le-a inoculat, gândindu-mă că ar putea fi de ajuns să trăiesc o viaţă liniştită."

Andrea Bocceli (1958 -), tenor italian de pop operă şi cântăreţ de operă. A înregistrat treisprezece albume de studio, atât de muzică clasică cât şi pop, alte două compilaţii cu cele mai bune cântece şi opt albume de operă înregistrate, toate acestea fiind vândute în peste 75 de milioane de exemplare la nivel mondial. Născut cu o formă de glaucom, Andrea Bocelli a orbit total la vârsta de 12 ani după un accident în timpul unui joc de fotbal. Este recunoscut ca fiind unul din cei mai populari muzicieni italieni şi cântăreţ de muzică clasică din lume. A fost decorat în 2006 cu Ordinul Naţional de Merit al Republicii Italiene în Grad de Mare Ofiţer, iar la data de 2 martie 2010 a primit o stea pe Hollyood Walk of Fame pentru contribuţiile sale în domeniul teatrului. La vârsta de 6 ani a început să ia lecţii de pian, flaut, iar mai târziu de trompetă, trombon, harpă, chitară, tobe şi saxofon. A studiat Dreptul la Universitatea din Pisa. După ce a obţinut titlul de Doctor în Avocatură, a lucrat ca avocat la curtea de justiţie din Pisa. Pentru a se întreţine a cântat seara în baruri. În 1992, el a urmat o clasă de maeştri cu tenorul italian Franco Corelli.

În anul 1994 a câştigat Festivalul de la San Remo. În anul 1998 a intrat şi pe piaţa americană, fiind ales de revista People ca fiind unul din cei mai frumoşi 50 oameni din lume. Celine Dion, faimoasa cântăreaţă , a făcut următoarea declaraţie : „Dacă Dumnezeu ar fi fost cântăreţ, sigur ar fi avut vocea lui Andrea Boceli".

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu