Siguranţă şi Prosperitate pentru România

Distribuie pe:

UNPR lansează spre dezbatere în spaţiul public cinci teme majore din Planul Politic Naţional „Siguranţă şi Prosperitate pentru România". Acest document lansat şi asumat de UNPR abordează subiecte extrem de importante pentru societate şi definitorii pentru noi ca partid; redau câteva dintre aspectele esenţiale ale acestui document programatic:

1. RENAŞTAREA NAŢIONALĂ priveşte restabilirea echilibrului demografic, având totodată şi o componentă identitară atât pe relaţia cu românii din ţară, cât şi pe relaţia cu românii din diaspora. UNPR consideră că renaşterea naţională este strâns legată de valorile familiei.

2. Cea de-a doua temă pe care o supunem dezbaterii este FUNCŢIONAREA STATULUI. Trebuie să fim conştienţi că suntem departe de ceea ce-şi doresc românii de la statul român. Educaţia şi sănătatea sunt gratuite doar pe hârtie, iar administraţia publică, deşi supradimensionată, nu îndeplineşte cerinţele în ceea ce priveşte competenţa şi eficienţa. Ca măsuri concrete, vizăm evident o creştere a salariilor în sistemul public.

3. O altă temă majoră este ROLUL ROMÂNIEI ÎN LUME. UNPR consideră că România trebuie să-şi asume mai clar destinul său istoric în regiune, în special pe relaţia cu Republica Moldova. Principala misiune pe care o avem este aceea de a semnala şi de a explica întregii comunităţi internaţionale şi în special partenerilor noştri, importanţa pe care Moldova o are în evoluţiile geo-politice din regiune.

4. FUNCŢIONAREA ECONOMIEI este o altă temă vitală pentru România. Viziunea pe care ne-o asumăm este consolidarea competitivităţii economice naţionale, ţinând cont de atuurile şi oportunităţile pe care le avem ca ţară. Sunt astfel cinci pârghii pe care le putem acţiona în beneficiul României: un cod fiscal care să încurajeze investiţiile, facilităţi pentru încurajarea capitalului românesc, protejarea resursei umane înalt calificate, agricultura şi dezvoltarea transporturilor.

5. Cea de-a cincea temă este legată de NOUL STAT SOCIAL. Accentul trebuie să se extindă treptat dinspre protecţia de natură materială, adică de la ajutoarele sociale, către protecţia de natură juridică, în relaţiile de muncă şi în relaţiile de natură comercială.

Consider că vremea în care România era ţara tuturor posibilităţilor a trecut. Astăzi România trebuie să fie ţara tuturor cetăţenilor ei. Cele cinci teme pe care le propunem sub titlul „Siguranţa şi Prosperitatea României" au la bază viziunea UNPR despre interesul naţional, despre valorile familiei şi despre valorile naţionale.

Lasă un comentariu