Propunere de acordare a 130.000 de lei pentru ajutorarea familiilor afectate de alunecările de teren din Apold

Distribuie pe:

O echipă mixtă, formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş şi ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş şi condusă de prefectul Lucian Goga, a fost prezentă joi, 20 august 2015, la Apold, pentru a discuta strategia de ajutorare a persoanelor ale căror case au fost afectate de alunecările de teren produse la sfârşitul lunii iunie în localitate.

În urma discuţiilor cu primarul din Apold, Ioan Toth, s-a stabilit că administraţia locală asigură teren pentru construcţia de noi locuinţe pentru cetăţenii din casele afectate de alunecările de teren, precum şi lemn pentru elemente de construcţie (grinzi, căpriori).

Conducerea AJPIS Mureş a înaintat luni, 24 august 2015, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice o propunere, semnată şi de prefect, pentru ajutorarea celor afectaţi de alunecările de teren din Apold, constând în ajutoare de urgenţă în valoare totală de 130.000 de lei - pentru două familii ale căror case s-au prăbuşit, precum şi pentru alte trei care locuiesc în case cu risc de prăbuşire.

Pentru a treia familie a cărei casă s-a prăbuşit, s-a constatat, în urma anchetei sociale, că nu poate beneficia de ajutor de urgenţă, întrucât nu îndeplineşte condiţiile legale.

Echipa formată din reprezentanţii Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş şi ai AJPIS Mureş a vizitat zona afectată de alunecările de teren, constatând că există posibilitatea recuperării unor materiale de construcţie, precum şi casa parohială, în care locuiesc temporar unele dintre persoanele în cauză.

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie 2015 şase gospodării au fost afectate de alunecările de teren produse în comuna Apold. Trei dintre case s-au prăbuşit şi trei sunt în pericol iminent de prăbuşire.

Lasă un comentariu