ASA Târgu-Mureş - Voluntari 2-1. Cu o dublă de ziua lui, Ramiro a întrerupt seria neagră a gazdelor

Distribuie pe:

Etapa a 8-a din Liga 1 s-a deschis cu victoria vicecampioanei ASA Târgu-Mureş în faţa nou promovatei FC Voluntari, scor 2-1. Echipa lui Vasile Miriuţă a pus capăt, astfel, unei serii de 4 meciuri fără succes. Scorul a fost deschis în al patrulea minut de joc de Daniel Pancu, aflat la prima reuşită în tricoul nou promovaţilor, la chiar primul meci ca titular în echipa ilfovenilor. Fostului rapidist i-a pasat tomai portarul Balauru, care a degajat lung dintr-un aut de poartă. După încă o ocazie a oaspeţilor, semnată de Hamed Kone (7), ASA a egalat prin Ramiro Costa, venit ideal în faţa porţii la o recentrare din plonjon a lui Hanca (9). Gazdele au început să preseze după egalare şi Hanca l-a întins pe Balauru cu un şut din afara careului, către colţul lung (19). Doar Nicolae Grigore (22) şi Pancu (25, 26) au mai întrerupt momentele de dominare ale vicecampionilor. Ramiro Costa a fost şi protagonistul uneia dintre cele mai mari ratări ale serii. Găsit singur în centrul careului de o minge deviată pe spate de Dedov (intrat pe parcurs), argentinianul a trimis nestingherit cu capul, dar nu a prins spaţiul porţii (39). Jazvic a încheiat o primă repriză alertă cu un şut la colţul lung, după o pătrundere pe stânga (45+1).

Voluntari a avut prima ocazie şi în partea a doua, dar lui Kone nu i-a ieşit şutul, după o lansare ideală printre apărătorii gazdelor (56), apoi ASA a preluat conducerea. A marcat acelaşi Ramiro Costa, după o preluare utilă şi de efect, care l-a păcălit pe Maftei (59). Au fost primele două goluri în România pentru atacantul argentinian, care a împlinit 23 de ani chiar în ziua meciului, pe 21 august. Jazvic a avut şi el un şut periculos (62), apoi ilfovenii au încercat să revină şi să împingă jocul către poarta lui Stăncioiu, dar echipa lui Miriuţă s-a apărat bine şi au ţinut pericolul la distanţă. Rus a şutat din afara careului, dar nu a prins spaţiul porţii, apoi au venit cele două eliminări, câte una de fiecare parte. Florin Bejan (ASA) şi Hamed Kone (Voluntari) au primit direct cartonaşul roşu, după o altercaţie în jumătatea de teren a târgmureşenilor. ASA Târgu-Mureş bifează prima victorie în campionat după aproape o lună. Cu această victorie, ASA acumulează 13 puncte şi va juca în etapa viitoare în deplasare, la Iaşi.

Pentru ASA au evoluat: Stăncioiu - Velayos, Bejan, I. Gonzalez, Brandan - Mureşan, Gorobsov - Hanca (58-Romario), Jazvic, L. Pedro (38-Dedov) - R. Costa (66-Jurado).

Alte rezultate consemnate în etapa a VIII-a: FC Viitorul - Poli Timisoara 4-0, FC Botoşani - Pandurii Tg. Jiu 0-2, Dinamo - Petrolul Ploieşti 2-0, CS U Craiova - FC Steaua 1-2, Astra Giurgiu - CSMS Iaşi 4-1. Ultima partidă a etapei, Concordia Chiajna - CFR Cluj, s-a jucat luni după închiderea ediţiei.

Lasă un comentariu