Oraşul nostru, mai bogat cultural, datorită Primăriei - cu amfiteatrul mic în aer liber, în spaţiul dintre Teatrul Naţional şi hotel Continental!

Distribuie pe:

Oraşul nostru s-a îmbogăţit din punct de vedere cultural cu un amfiteatru în aer liber, pe care toată comunitatea culturală şi-l dorea, iar Primăria l-a amenajat superb într-un spaţiu care era...mort, mizerabil, întotdeauna murdar, cel din parcarea dintre Teatrul Naţional şi hotel Continental. Deja de o lună acesta are o faţă asemănătoare... celor din Sibiu, se desfăşoară concerte simfonice şi de jazz, la iniţiativa lui Ioan Chiorean, care a revenit, la reuşitele proiecte culturale din Primărie, care i se datorează în mare parte, în branşa jurnaliştilor, la Radio, unde tot acum mai bine de două decenii, făcea emisiunile de cel mai mare succes. În fiecare vineri seara, la ora 19, sub pretextul unor „întâlniri de socializare" recent cu... piersici şi prăjituri... chiar după reţetele primarului dr. Dorin Florea, despre care am aflat cu... amuzament, că ştie să facă nişte... cornuleţe foarte bune, aşa spune Ioan Chiorean cel puţin, că-s după reţeta lui, cu participarea radiofonistelor care s-au „produs" în timp şi pe scenă, şi ca muziciene, Ana Maria Galea şi Dana Ardelean, cu ziariste-scriitoare şi poete ca Mihaela Raşcu şi Angela Măgheruşan-Precup, care şi-au prezentat recentele apariţii editoriale la „Morişca de cărţi", unde sunteţi aşteptaţi să donaţi din biblioteca personală, dar şi din... portofel, pentru cazuri umanitare, dar nu e obligatoriu, cum de asemenea nu se percepe... nici o taxă de intrare. Aşadar, proiectul Primarului şi al lui Ioan Chiorean este foarte generos, având în vedere că, pentru majoritatea, vineri seara, a fost un prilej de audiţie plăcută, socializare şi de bucurie... gastronomică, exact cum a fost invitaţia care a circulat pe Facebook.

Aşadar, aceste concerte merită într-adevăr mai multă mediatizare şi în presă, mai ales de când Târgu-Mureş-ul s-a înscris pe lista candidatelor la capitală europeană. În acest sens, o observaţie; pe lângă anunţul în limba română, de oraş-candidat la a fi european, se doreşte, alături de traducerea în limba maghiară şi engleză, şi traducerea în germană. Poate astfel şi preşedintele ţării o să pună o vorbă bună pentru oraşul nostru. Deci avem Medicina, Filarmonica, într-adevăr la superlativ din punct de vedere european, dar încă şi... probleme care încă împiedică oraşul nostru să se integreze... circuitului european, de exemplu, din cele ce urmează, Văltoarea mureşeană - Forgatag - care nu are nici o acţiune în limba română. De aceea, Ioan Chiorean, ca să „salveze" această situaţie penibilă a altor organizatori, încearcă să includă concertul de vinerea aceasta în acest context, după eşecul de anul trecut al proiectului maghiar. El aparţine de ambele naţionalităţi, fiind jumătate-jumătate, dar promovând limba română şi chiar tricolorul românesc în multe situaţii, motiv pentru care merită felicitări, ca şi pentru iniţiativele din micul amfiteatru nou al oraşului.

 

Lasă un comentariu