Castelul Cunoaşterii, de pe strada Horea - un proiect minunat al profesoarei-absolvente de Jurnalism - Teodora Chira!

Distribuie pe:

Am intrat, atrasă de mandalele din ferestre, acele picturi pe care nu le-am înţeles niciodată, nici la cursul de yoga. Am găsit o casă ca-n poveşti, copii care pictau foarte frumos, evident, ceva mult mai simplu, şi multă bunăvoinţă din partea celor pe care i-am găsit acolo. Doamna Teodora Chira, gazda, mi-a încredinţat informaţiile de bază despre acest proiect, pe un pliant, cu foarte frumoase cuvinte, fiind ea însăşi un om care scrie, absolventă de Jurnalism în Sibiu, cu mulţi ani în urmă, dar şi de Liceu Pedagogic, aici, aşadar, dascăl, iar din cele ce urmează reiese clar că are şi ea copii, nu doar cei pe care îi îndrumă în căsuţa de vis.

„A fost odată ca niciodată un tărâm minunat, cu munţi, ape, păduri, peşteri, fluturi şi flori, multe comori, dar unde, totuşi, oamenii erau foarte trişti, pentru că acolo domnea puternicul Nusepoate, care le inspira multă teamă şi supunere. Oamenii erau minunaţi, cu minţi luminate, chiar dacă unii erau orbi, surzi, muţi, ori cu alte neputinţe. Trăiau în întuneric şi sărăcie şi nu îndrăzneau să-şi ridice privirea spre palatele din jur, căci toate erau ale lui Nusepoate. Până într-o zi, când nişte copii îndrăzneţi au hotărât că vor ceva nou, mai bun, mai frumos, şi, de ce nu, chiar un castel al lor, dar pentru asta trebuiau să scape de Nusepoate. Atunci s-au gândit să ceară ajutorul Cunoaşterii, despre care auziseră că ştie multe şi că e foarte înţeleaptă. Împreună cu aceasta, şi cu multă ambiţie, au reuşit să-l alunge definitiv pe Nusepoate. Cunoaşterea a dat o singură lege pentru tărâm, să nu se mai pomenească niciodată numele lui Nusepoate. Fericiţi, copiii s-au jucat de-a castelanii, şi, cu ajutorul Cunoaşterii, Curajului şi Credinţei, au pus fundaţia pentru Castel, apoi au venit cu îndrăzneală şi cei care aveau mintea luminată şi s-au ajutat unii pe alţii, învingând astfel greutăţi şi neputinţe. Astfel au ridicat până la ceruri Castelul Cunoaşterii, trăind acolo mulţi ani fericiţi, şi unde mai trăiesc şi acum".

Doamna Teodora Chira, o mai veche colaboratoare a „Cuvântului liber", adresează această invitaţie la Castelul Cunoaşterii! „Fiecare dintre noi avem un Vis, un Castel, în interior. Drumul spre Castel este drumul spre tine însuţi, un Drum care poate fi pavat cu Cunoaştere, Cultură, Creativitate. Castelul Asociaţiei Podium are porţile deschise pe strada Horea nr.27, prin cursuri, ateliere, sesiuni de dezvoltare a creativităţii şi a regăsirii de sine. Înscrieri şi detalii, la telefon 0746 23.21.34, persoana de contact, Kirates.

Voi reveni cu un interviu mai în detaliu, despre expoziţiile şi cursurile de acolo, care le includ pe cele de dans şi teatru, dar şi cu o rubrică periodică de la micul Castel!

Lasă un comentariu