Graşii lumii…

Distribuie pe:

Statisticile americane relevă un fapt alarmant: 68,8% dintre adulţii din SUA de peste 20 de ani sunt obezi, la copii şi adolescenţi între 2 şi 19 ani procentul fiind de 31,7%.

Obezitatea contribuie la şase dintre cele zece cauze principale de deces din America: boli de inimă, diabet de tipul 2, cancer.

Trist este că, azi-mâine, şi noi, românii, i-am putea ajunge pe americani. N-avem bunăstarea lor, dar obezi, berechet. Deşi, cum ne spun medicii, din cu totul alte cauze…

Conform unui Studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), România se află pe locul al treilea în Europa în ceea ce priveşte obezitatea în rândul copiilor. Peste patru milioane din aceştia sunt obezi netrataţi, 16,3% sunt supraponderali, iar 20,7% sunt obezi clinic.

La nivel mondial există un miliard (însă, de adulţi) supraponderali; cel puţin 300 de milioane dintre ei fiind obezi clinic. Spre deosebire de SUA şi Europa - cu procentul de obezitate în jurul a 30% -, în China, Japonia şi în unele ţări africane, procentul obezităţii este sub 5%, în timp ce în Samoa, procentul este de 75%!

Oricum (şi oriunde pe mapamond), obiceiul de a mânca „pe rupte" duce, inevitabil, la obezitate, la…dizgraţioasa…burdihanie!

Lasă un comentariu