TABĂRA NAŢIONALĂ DE PICTURĂ ,,LACUL VERDE" ERNEI

Distribuie pe:

În organizarea Consiliului local, a Primărie comunei Ernei şi a familiei Markos Pál şi Hajnal, în perioada 17-30 august 2015, a avut loc ediţia a VI-a a Taberei Naţionale de Pictură ,,Lacul Verde". Au participat artiştii plastici: Doina Moisescu, Tudor Meiloiu, Alexandra Meiloiu, Cornelia Gherlan, Eugenia Enescu, Florin Mihai şi Adrian Radu din Bucureşti, Andra Predescu, Voichiţa Cecălăcean şi Marta Deleanu din Cluj-Napoca, Olimpia Coman Sipeanu din Sibiu, Gheorghe Mosorescu şi Luminiţa Mosorescu din Brăila, Rodica Vescan şi Szakács Hajnal din Mureş. Atelierele de pictură au fost în spaţiul oferit de familia Markos în pensiunea din pitorescul parc de lângă Lacul Verde.

La vernisajul organizat vineri, 28 august 2015, în sala de recepţii a Pensiuni Sissy, au fost expuse peste 60 de lucrări, peisaj din Ernei şi satele din jur, natură statică, pictură decorativă etc. În prezenţa artiştilor şi a iubitorilor de artă din Ernei au vorbit despre tabără, artişti şi lucrările lor: prof. Vasile Mureşan, muzeograf expert, prof. Tudor Meiloiu, pictor din Bucureşti, prezent la toate ediţiile, şi din partea organizatorilor Markos Pál şi Ilarie Gh. Opriş.

Cu această ocazie au fost prezentate albumele: Tabăra de pictură ,,Lacul Verde" din Ernei - 2010-2014 şi Ernei. Colecţia de tablouri a primăriei - 2015, autori: Ilarie Gh. Opriş şi Vasile Mureşan, precum şi DVD -ul realizat de reporterul Lucian Însurăţelu despre activitatea de creaţie din tabără şi expoziţia detablouri din Galeria de Artă ,,Unirea".

Tabăra de pictură a fost un eveniment cultural deosebit pentru comuna Ernei, şi care a îmbogăţit colecţia de tablouri a Primăriei, unde se preconizează expunerea lor, pentru a fi admirate de iubitorii de artă. Organizatorii au promis continuarea şi în anii următori a activităţii taberei de pictură ,,Lacul Verde" şi promovarea ei pe plan naţional şi internaţional.

 

Lasă un comentariu