„Ştiinţă şi... Religie"

Distribuie pe:

1. „Pentru mine CREDINŢA ÎN DUMNEZEU începe cu înţelegerea că o inteligenţă supremă a adus Universul la existenţă şi l-a creat pe om. Nu este greu pentru mine să am această credinţă, pentru că este de netăgăduit că, acolo unde este un plan, acolo este o inteligenţă; un Univers ordonat, în derulare, dă mărturie despre declaraţia cea mai impunătoare care a fost rostită vreodată: „La început Dumnezeu..." (Cicago Daily News, 12 aprilie 1936).

***

2.„IPOTEZA CĂ EXISTĂ UN DUMNEZEU DĂ O EXPLICAŢIE MAI PLAUZIBILĂ PENTRU UNIVERS DECÂT ORICE ALTĂ IPOTEZĂ".

***

3. „BIBLIA NU ÎNCEARCĂ SĂ-L DEMONSTREZE PE DUMNEZEU, CI PUR ŞI SIMPLU ÎI DECLARĂ REALITATEA". „Departe de a fi duşman al ştiinţelor, RELIGIA a ajuns chiar aliată a acestora. Printr-o introspecţie mai profundă în natură înţelegem mai bine şi pe Dumnezeul din ea, precum şi rolul pe care-l jucăm noi în drama fiinţelor cosmice".

Arthur Holly Compton (1892-1962), Laureat al Premiului Nobel (1927), pentru descoperirea efectului Compton, studiul razelor X. Profesor la Universitatea din Minnesota, iar mai târziu a fost inginer în Pitsburg până în 1919, când a studiat la Universitatea Cambridge ca Membru al Consiliului Naţional de Cercetare. A studiat timp de trei ani la Facultatea Princeton. A demonstrat o teorie despre intensitatea reflecţiei razelor X din cristale, ca mijloc de studiere a aranjamentului electronilor şi atomilor, şi în 1918 a început studiul împrăştierii razelor X. A primit distincţii şi medalii diverse: Medalia de aur a Societăţii de Radiologie din America de Nord, Medalia Hughes a Societăţii Regale şi Medalia Franklin a Institutului Franklin în 1940. A fost Preşedintele Societăţii de Fizică în 1934, al Asociaţiei Americane a Lucrătorilor în Ştiinţă şi al Asociaţiei Americane de Ştiinţe Avansate în 1942, Preşedintele al Comitetului de Evaluare a Folosirii Energiei Atomice.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu