SPECTACOL FOLCLORIC „SIMŢIM, GÂNDIM ŞI CÂNTĂM ROMÂNEŞTE"

Distribuie pe:

În preajma sărbătorii „Ziua Limbii Române" au fost organi-zate mai multe acţiuni dedicate zilei de 31 august, sărbătoarea graiului nostru românesc.

Un eveniment deosebit l-a constituit şi spectacolul folcloric intitulat „Simţim,gândim şi cântam româneşte", spectacol organizat de Primăria Municipiului Târgu-Mureş, care s-a desfăşurat sâmbătă, 29 august 2015, la Teatrul de Vară.

În deschiderea spectacolului a fost intonat Imnul Naţional după care, actorul Nicu Mihoc prezentator, a invitat pe scenă pe cei doi fraţi Marisia şi Alex Nagy care au interpretat, în duet, melodii din folclorul nostru românesc.

Organizatorii au invitat la acest spectacol de mare sărbătoare pentru noi, românii, Ansamblurile „Românaşii", „Mioriţa", „Şireagul 40", formaţii care fac parte din Societatea Culturală „Mioriţa", preşedinte Gheorghe Vanga. Aceste ansambluri au prezentat publicului spectator dansuri din folclorul românesc pe care spectatorii le-au apreciat cu îndelungi aplauze.

Au urcat, apoi, pe scenă soliştii de muzică populară Dorina Oprea, care a fost acompaniată de către taraful condus de maestrul Bambo Zoltan, Marius Ciprian Pop, Sergiu Cipariu şi Ionuţ Fulea acompaniat de Orchestra „Codrii din România."

Soliştii invitaţi la acest spectacol dedicat sărbătorii, „Zilei Limbii Române", s-au întrecut cu cântece de o deosebită sensibilitate gustate de către publicul participant.

La eveniment a participat dr. Marina Ciugudean, şef secţie la Primăria Municipiului Târgu-Mureş şi colaboratorii ei.

Lasă un comentariu