LA CEAS ANIVERSAR: „HIFA-RO INFO" 50

Distribuie pe:

Revista cu apariţie trimestrială „HIFA-RO INFO " a tipărit recent numărul 50 al revistei şi, totodată, editorul publicaţiei, Asociaţia Hifa-România, a împlinit 15 ani de la înfiinţare. Este o asociaţie cu scopul bine declarat de a veni în sprijinul persoanelor cu disabilităţi, iar revista are menirea de a face cunoscute preocupările acestei echipe de oameni, de a veni cu informaţii utile pe multiple domenii celor cărora le este destinată. Este firesc ca acest număr aniversar să fie dedicat exprimării unor gânduri, impresii, amintiri şi, desigur, felicitări, echipei de lucru. Astfel de note regăsim în cele 20 de pagini ale revistei, semnate de Bukkosi Orsolya, Csata Eva, Csizmadi Csilla, Fall Fazakas Kinga, Feher Arpad, Forrai Blanka-Beata, Gal Cyozo, Heim Klara, Kallo Imola, Kantor Emese, Kolcsar Melinda, Camelia Mărginean, Florina Moga, Nyulas Kinga, Reti Ilona, Simon Judith-Gyongyi, Szigeti Szidonia, Szotyori Tunde, Zyigmond Julia.

Revista este de o foarte bună ţinută, cu pagini full color, iar textele sunt redactate în limba maghiară şi română. O revistă care este difuzată la sediul Asociaţiei de pe strada Enescu nr. 2 şi, exceptând acest număr 50 al revistei, un număr aniversar, revista cuprinde ştiri, informaţii, note, interviuri, reportaje despre activitatea desfăurată şi care îi interesează pe membrii săi, dar şi pe oricare cetăţean ce poate fi interesat să cunoască mai multe amănunte despre viaţa persoanelor cu disabilităţi.

Foarte interesant este articolul din pagina 3 a revistei, intitulat „Puţină statistică despre Hifa-Ro Info". Aflăm din articol că primul număr al revistei a apărut în anul 2003, în format de 8 pagini, devenind apoi de 12, apoi 16 pagini, ajungând, iată, la 20 de pagini, O dinamică îmbucurătoare, promiţătoare. Aflăm în continuare că până în prezent au fost pubicate în revistă 284 de articole, din care 44 aubiografice, 45 de persoane au fost intervievate, 65 de autori de texte şi 862 este numărul ilustraţiilor în revistă. Totodată în revistă au fost publicate 35 de articole pe teme medicale, 29 pe teme psihologice, 29 pe teme juridice, de 4 ori s-au publicat articole pentru copii, de 19 ori au fost publicate poezii, cât şi altele.

La capitolul curiozităţilor, privind aticolele publicate până la acest număr al revistei, să remarcăm faptul că în 5 ediţii au fost publicate texte menite a face cunoscut limbajul semnelor, dar cel mai important, pare a fi campania de promovare a proiectului denumit „Hifa Parc". Este un proiect demarat în anul 2003, iar de doi ani a început a prinde contur. Este vorba despre construirea pe o suprafaţă de un hectar, în localitatea Păcureni, a două clădiri. Prima va fi destinată găzduirii cu caracter permanent a 75 de persoane cu disabilităţi, iar a doua va fi un aşa-numit „Respiro-Center", care va funcţiona în sistem hotelier şi va găzdui temporar persoane cu disabilităţi.

Să mai adăugăm că redactor-şef al revistei este Simon Judith-Gyongyi, iar redactor-şef adjunct şi director al editurii Hifa-Ro este Csata Eva.

Nu ne rămâne decât să adresăm felicitările noastre întregului colectiv pentru toată activitatea depusă până acum, iar revistei să-i dorim viaţă lungă şi să se dezvolte armonios.

Lasă un comentariu