S-a încheiat a 3-a ediţie a Vâltorii Mureşene - Colorăm oraşul!

Distribuie pe:

Faţă de anii precedenţi, a treia ediţie a Vâltorii Mureşene a fost şi mai colorată, şi mai bogată, şi mai distractivă. Festivalul cultural, desfăşurat în perioada 26 şi 30 august, a bătut recordul în ceea ce priveşte numărul de participanţi.

În toate cele 16 locaţii ale Vâltorii au fost activităţi interesante care au atras un public numeros. Începând de miercuri, cei care şi-au dorit distracţie de calitate au avut de ales dintre cele 250 de evenimente organizate în cadrul Vâltorii. Vineri, 17.000 de persoane au colorat evenimentele Vâltorii organizate pe malul Mureşului. Duminică a fost un public şi mai numeros şi am fost în total peste 24 de mii. Dacă, în orele dimineţii, malul Mureşului a fost asaltat de familii cu copii mici şi de persoane vârstnice, după-masa, tineretul a luat cu asalt locaţia principală a Vâltorii.

Pe durata Vâltorii, sute de persoane au vizitat Biblioteca Teleki-Bolyai. Pentru o zi, a treia ediţie a Târgului de Carte a fost găzduită în curtea bibliotecii, ca, mai apoi, cărţile să se mute în standurile amplasate pe malul Mureşului. Pe lângă târg, biblioteca i-a aşteptat pe cei mici cu diferite activităţi şi ateliere. La Vâltoarea Cuvintelor, tururile tematice şi prezentările s-au bucurat de interesul mureşenilor. La Târgul Tradiţional, forfota a fost mare, iar atât comercianţii, cât şi cumpărătorii s-au declarat mulţumiţi.

La festivitatea de deschidere, Pál István Szalonna şi formaţia lui au concertat în faţa unei săli pline, dar nici spectacolul oferit de Ansamblul Artistic Mureşul nu a dezamăgit publicul.

Platoul din faţa scenei amplasate pe malul Mureşului a fost neîncăpător, mii de oameni au cântat şi au dansat alături de Keresztes Ildikó, Péterfy Bori and the Love Band, Budapest Bár şi Bagossy Brothers Company. Oratoriul de rock „1849- a fost odată o revoluţie" a fost o experienţă unică pentru participanţi. Cireaşa de pe tort a fost show-ul oferit de formaţia Neoton Família. La concertul oferit de trupa veterană din Ungaria, aproape 25 de mii de persoane au cântat şlagărele maghiare alături de membrii formaţiei.

Una dintre noile locaţii, Colţul de vinotecă, amenajat pe malul Mureşului, s-a bucurat de interesul târgumureşenilor. Mesele rotunde au atras mulţi participanţi interesaţi de situaţia economică a oraşului, dar a fost un public numeros care a ascultat şi memoriile din Bolivia ale lui Toásó Elõd.

Programele interesante organizate în cadrul Spaţiului Contemporan „Sfera", amenajat în curtea Cocoşului de Aur, au atras nu numai tineretul. DJ-i cunoscuţi, amatorii de slam poetry sau artiştii plastici au atras un public numeros.

Evenimentele organizate în Palatul Culturii - a treia ediţie a Întâlnirii Mondiale a Târgumureşenilor, a doua ediţie a Concursului de Verbunk sau Bărbunc - sau concertele organizate pe strada Enescu, în Curtea Palatului le-au oferit sutelor de oameni prezenţi momente memorabile.

Organizatorii doresc să le mulţumească tuturor celor care au participat la evenimentele Vâltorii, dar şi firmelor, organizaţiilor neguvernamentale şi tuturor celor care au sprijinit evenimentul. Echipa a început deja organizarea celei de-a patra ediţii, pentru ca aceasta să fie şi mai colorată, şi mai interesantă.

 

Lasă un comentariu