Legea 217 nu este un caz izolat, este o adevărată campanie!

Distribuie pe:

În ceea ce-l priveşte pe Eliade şi Legea 217:

1. Nu este un caz izolat, este o adevărată campanie!

2. Consider că acuzaţiile care i se aduc sunt perverse.

De ce Institutul Holocaustului din Germania nu îl interzice pe Nietsche - că doar se ştie că naziştii au preluat unele idei din „Aşa grăit-a Zarathustra"? Cu ce era vinovat Nietsche (respectiv Eliade) că nişte demenţi au interpretat în mod agresiv-distructiv ideile filosofice din scrierile celor doi?

3. De ce nu-l interzic pe Wagner? Care a fost compozitorul preferat al naziştilor; sau pe Weber, ştiindu-se că era compozitorul preferat al lui Hitler (concertele pentru flaut)?

4. Şi, în fine, de ce uită toată lumea de Eva Braun, care - dacă nu mă înşel - era iubita lui Hitler, foarte iubita şi foarte credincioasa Eva Braun?

5. Persoanele care aduc acuze şi injurii grave unei persoane, instituţii sau unui popor sunt acuzate de şovinism. Şi sunt date în judecată. Desigur, situaţia este cel puţin ciudată când propriul Parlament  susţine - din ignoranţă - (ce trist!?) un acuzator şovin. Iată că am aflat, dacă mai era nevoie, că există şi un şovinism antiromânesc.

6. Şi ultima gogoriţă: interzicerea purtării costumului naţional. Grigore Leşe, Sofia Vicoveanca, Tudor Gheorghe, nefiind ţărani, îmbracă costumul naţional, sunt legionari sau simpatizanţi. La festivalurile de etnografie şi folclor, toate minorităţile şi invitaţii străini vor veni în costumele lor naţionale, doar românii NU! Că nu vrea domnul Alexandru Florian. Cum rămâne cu Hitler Jugend, Rongyos Garda şi alţi renumiţi xenofobi şi antisemiţi??? Lor nu li se interzic costumele naţionale??? Ce-ar fi ca, pentru paritate, să propunem, direct Consiliului Europei, să se interzică costumele naţionale ale următoarelor popoare care au inventat, pus în practică şi impus cu forţa altor aliaţi Holocaustul??? Şi anume:

- costumul naţional german, desigur, toate variantele sale, din diversele landuri. După cum se ştie, germanii au inventat Holocaustul. Să nu uităm procesul de la Nürenberg!!! 

- Costumul popular maghiar (Horthy)

- Costumul popular italian - toate zonele ţării (Mussolini, aliat nr. I)

- Costumul popular francez (gen. Petain)

- Costumul popular austriac: Hitler s-a fotografiat în el (la pachet cu iodlerele tiroleze, căci îi plăceau)

- Costumul popular evreiesc: Eva Braun era evreică.

Nu vom cere aşa ceva, deoarece suntem în deplinătatea facultăţilor noastre mentale.

NB. Oricât de filosemiţi am fi, şi mulţi dintre noi suntem datorită acelor evrei care şi-au pus amprenta în artă şi cultură, sau datorită experienţelor comune - deportări, persecutări, naţionalizări, sau datorită familiilor mixte, sau datorită acelei foarte răspândite legături (existenţa la toate clasele sociale şi la toate rasele) - numită prietenie, sau simpatie, deci, oricât de filosemiţi am fi, oricât de mare admiraţie, stimă şi iubire am avea pentru Marele Senior Iosif Sava, sau nobilul fiu al plaiurilor moldovene Valentin Silvestru, sau marii muzicieni Jasha Heifetz, V. Horovitz, care au apreciat cultura românească sau au contribuit la ea, nu putem admite acest atac mârşav la cultura noastră şi la tradiţia noastră.

Facem apel la Înţelepţii Lumii să intervină prompt şi eficient, până când Golem-ul contemporan nu provoacă pierderi iremediabile şi definitive de simpatie.

7. În sec. XX, deja (NB - suntem în sec. XXI) persoanelor care susţineau aberaţii, li se făcea un examen psihiatric.

8. Propunem să fie dat în judecată şi adus în faţa unui Tribunal Internaţional iniţiatorul legii 217, dl Al. Florian, cât şi colaboratorul său apropiat - dl Crin Antonescu. În ceea ce priveşte implicarea sau neimplicarea celorlalţi oficiali, care au ca sarcină de serviciu paza, bunăstarea şi supravieţuirea grupului de populaţie numit „alegători", să hotărască o comisie de anchetă.

9. În Arhivele Holocaustului şi ale Israelului, cât şi în diverse Arhive din România există documente care atestă că o mulţime de români au ascuns, protejat, ajutat - cu riscul vieţii şi libertăţii - persoane de etnie israelită (evrei), chiar şi în Ardealul de Nord, unde bandele horthyste s-au pretat la atrocităţi (de ex. - în comuna Sărmaşu, Ip, Trăznea).

Unii dintre aceşti români au primit certificatul de „drept între popoare" pentru acest merit, din partea statului Israel. Alţi români, care nu au beneficiat de o recunoştinţă proporţională din partea conaţionalilor lor evrei cu cea a evreilor salvaţi, care au declarat ajutorul primit, şi cărora li se datorează primirea distincţiei (cinste lor!), au rămas anonimi, iar unii dintre ei au fost cumplit persecutaţi de comuniştii „de toate naţionalităţile" care au condus România din momentul instituirii „lagărului socialist".

10. În Franţa, pe timpul generalului Petain, au fost foarte mulţi conjuncturişti (ca să nu zicem: „trădători", „jigodii", „beneficiarii celor 30 de arginţi"), care, după război, au fost judecaţi şi condamnaţi pentru „colaboraţionism".

În România, după război, aproape 1/2 din populaţie a fost închisă, arestată temporar, deportată, deposedată de bunuri şi terorizată ideologic.

Ca să nu mai vorbim despre sinistra cenzură, care a secerat şi călcat în picioare toate valorile culturale şi a mistificat istoria. Autorii sunt de sorginte suprastatală.

Dar angajaţii pe post de executori, şi în unele cazuri de călăi, fie că proveneau din localnici, fie că erau transplantaţi, cu „eroice" sarcini de distrugere, şi-au dat toată silinţa să se remarce şi să contribuie creativ la „Marea Operă".

Iar urmaşii lor vin să instituie un al doilea val???

11. În România, şi atunci şi acum (din păcate), au existat „colaboratori", mai precis colaboraţionişti. Histerici, paranoici sau pur şi simplu profitori, au pus şi acum pun umărul la demolarea unei culturi. Din păcate, lista este lungă. De ex. Dan Alexe, cu a sa „Dacopatie", pe care un critic literar din aceeaşi barcă îl recomandă pentru a fi citit, unde credeţi? În „România Literară"! Se cultivă cu insistenţă stilul de luptă care ar putea fi numit „scuipatul aproapelui" sau/şi „autoscuiparea în oglindă". Vrând-nevrând, îţi pui întrebarea: „Cui podest"?

Beneficiarul celor 30 de arginţi nu este decât o larvă flămândă, care consumă orice. Dar cine o pune în livada noastră???

În ceea ce-l priveşte pe insul autor de „dacopatie" propunem să primească o bursă de la ICR, ca să realizeze, desigur, în vederea mult aşteptatei şi doritei integrări europene, un studiu comparativ între „celtopatia" şi „francopatia" francezilor, „vikingopatia" nordicilor, „niebelungopatia" germanilor, „arturopatia" englezilor, şamd. Susţinând că nici celţii, nici francii, nici vikingii, nici alte seminţii străvechi nu au existat, şi că toate documentele, inclusiv runele, au fost contrafăcute. Poate n-ar strica un studiu comparativ cu seminţiile din Asia Mică şi Nordul Africii, inclusiv Egipt, în care să se argumenteze superior şi detaşat, cu decoraţiuni în stil „Art Nouveau", că Piramidele sau Muntele Sinai, şi - de ce nu? - Zidul Plângerii nu sunt decât nişte halucinaţii precum Tăbliţele de la Tartaria, Sinaia sau ruinele de la Sarmizegetuza.

Dar să nu plece singur. Să fie însoţit şi finanţat (cu acelaşi salariu ca şi la Institutul Holocaustului) şi dl Alex. Florian, pentru că avem nevoie, noi, Românii, de un studiu comparativ, desigur, între ideologiile nazismului, hitlerismului, horthysmului, mussolinismului, petainismului, din care dorim să nu lipsească o pertinentă listă de cenzurare a autorilor de la care diverşi extremişti au împrumutat gânduri, le-au dezbrăcat de conţinutul filosofic şi le-au transformat în automate „avant-la-lettre". [Cine nu înţelege, să-l citească pe Meyerinck].

NB. Ideologul nazismului nu a fost Hitler. Poate Göring???

Sau alte nobile persoane din acelaşi anturaj??? 

12. Aţi auzit de „Sindromul Stockholm"? vezi Wikipedia.

Termen foarte uzitat pentru a înfiera pe cei care, lucrând în Presă sau în literatură, au pactizat cu cenzorii comunişti.

Pactizarea cu cenzorii contemporani (unitate de loc şi antreul UE) - propunem să fie numită „Sindromul Stockholm plus", iar cei molipsiţi să fie trataţi adecvat. Începând cu domnul cu nume de floare.

SARAH V. GLANTZ

P.S. Anexez o listă cu linkuri care demonstrează că actuala Lege 217 nu este deloc o noutate, că de multă vreme „se coace" un atac antiromânesc.

Se pare că dl Ion Coja, deja în 2008, trăgea un semnal de alarmă.

Există 2 expresii edificatoare privind condiţiile necesare pentru realizarea cu succes a unui jaf „pe cinste": „sat fără câini"/ „stână fără câini".

Adică, pe biata noastră Românie nu mai are cine să o păzească???

Nota red.: Lista poate fi consultată la redacţie.

 

Lasă un comentariu