Ştiinţă şi... Religie

Distribuie pe:

„«Inima noastră nu poate găsi liniştea decât numai în Dumnezeu» - aceste cuvinte ale marelui teolog, gânditor şi filosof Sf. Augustin, unul din cei mai adânci cunoscători ai inimii omeneşti, sunt importante pentru orişicare gânditor, fiindcă ele exprimă concluzia finală a unui număr foarte mare de oameni, învăţaţi şi simpli, care se luptă cu îndoiala referitor la existenţa lui Dumnezeu. Eu studiez legile naturii, nu pot să neg pe Dumnezeu, ci dimpotrivă, Îl văd pe El în toate manifestările naturii în aşa măsură, încât pentru mine toată natura răsuflă cu Dumnezeu".

Ioann Rejnio (1849-1931), profesor de botanică la Universitatea din Gottingen - Germania.

***

„Ştiinţele în totalitatea lor predispun spre cunoaşterea existenţei lui Dumnezeu, existenţei Sufletului, legilor morale şi a noastră predestinaţie în soarta omenirii. Din aceste considerente putem spune că lumea fizică, natura, este o taină Dumnezeească".

Pierre Termier (1859-1930), profesor de geologie la Universitatea din Horn-Austria.

***

„Probabilitatea provenienţei întâmplătoare a Universului se echivalează cu probabilitatea apariţiei dicţionarului în urma exploziei în tipografie".

Edwin Conklin (1863 1952), profesor de biologie şi zoologie la Universitatea din Ohio (1891-1894), la Universitatea din Pennsylvania (1896-1908), la Universitatea Princeton după 1908. A fost preşedintele Societăţii Americane de Ştiinţe ale Naturii.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu