Ştire-Şoc!

Distribuie pe:

O ştire-bombă, un caz şocant au acaparat primele ore ale zilei de duminică, 6 septembrie 2015, toate fluxurile informative ale radiourilor şi televiziunilor din România: reţinerea, de către procurorii DNA, pentru 24 de ore, a primarului general al Capitalei, dr. Sorin Oprescu! Reţinut că a luat 25.000 de euro şpagă (asupra lui fiind găsiţi 5.000 de euro marcaţi), locuinţa i-a fost percheziţionată, în urma declaraţiilor celor patru denunţători, Sorin Oprescu a fost dus, încătuşat, în arestul Capitalei. Primarului general i se aduc acuzaţii grave şi-i reţinut pentru luare de mită, pentru acte de corupţie.

Avocaţii lui Sorin Oprescu susţin că ar fi vorba de „acuzaţii nefondate", doar de nişte… „deducţii". Oare chiar aşa să fie? Să fie reţinut un primar general al Capitalei doar pentru nişte… simple deducţii?

Doamne, în ce ţară trăim? Al doilea om ales (după Klaus Iohannis, ca preşedinte), cu cele mai multe voturi, ca primar general al Capitalei, dr. Sorin Oprescu, decorat, de Ambasada Franţei, cu „Legiunea de Onoare", este primul primar al unei capitale europene reţinut de procurori pentru acte de corupţie, dus în arest cu cătuşe!

O ţară în care, din păcate, un fost prim-ministru, Adrian Năstase, a fost arestat şi trimis după gratii, în care un actual premier, Victor Ponta, are dosar penal, un plagiator penibil, ţară cu un guvern în care 12 miniştri sunt şi ei acuzaţi de corupţie, unii trimişi deja la puşcărie! Rămâi stupefiat! Ce conducători are azi România? În ce ţară europeană se mai petrece aşa ceva?!

O ţară în care, după calculele unui specialist finanţist, au fost furate, în câţiva ani, vreo 16 miliarde de euro! Să te mai miri? Ce ruşine!

Cercetările sunt în derulare. Existând suficiente argumente, dr. Sorin Oprescu a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile? Cineva exclama: „Să fie reţinut dr. Sorin Oprescu doar pentru primirea unei şpăgi de 25.000 de euro? O nimica toată! Un fleac!". Chiar aşa să fie? Oare nu este tocmai românul cel care, în asemenea cazuri, spune: „Cine fură azi un ou, mâine fură şi un bou?". Când vor învăţa ei, mai-marii României, că, în asemenea funcţii, trebuie să fii cu o conduită morală exemplară, ireproşabilă, pahar curat, lacrimă şi cinste?!

 

Lasă un comentariu