Patriarhul Daniel: „TINERII NU MAI VOR SĂ SE CĂSĂTOREASCĂ, TINERELE NU MAI VOR COPII"!

Distribuie pe:

Prezent la întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa, Prea Fericitul Daniel, Patriarehul Bisericii Ortodoxe Române, a atras atenţia asupra crizei spirituale în care sunt atraşi, în zilele noastre, tot mai mulţi tineri.

„Când lumea aceasta materială, limitatăşi trecătoare, este folosită în mod egoist ca şi când ar fi singura sursă de fericire a omului, atunci se produce în societate o profundă criză spirituală, iar tinerii sunt, de cele mai multe ori, cei mai afectaţi. Într-o societate secularizată, unde credinţa şi valorile spirituale sunt marginalizate, iar libertatea nu mai este asociată cu responsabilitatea, foarte mulţi tineri sunt debusolaţi, fără ideal, fără dorinţă de a studia, fără dorinţă de a munci, preferând să fie mereu ajutaţi financiar de către părinţi. Sunt tot mai mulţi tineri a căror principală preocupare intelectuală sau culturală se reduce la navigarea pe internet, iar din acest motiv mulţi devin victime ale manipulării de tot felul, indusă de o anumită media, care promovează senzaţionalul şi non-valorile.

Printre aspectele crizei spirituale de astăzi, se numără tensiunile dintre oameni, dintre bogaţi şi săraci, dintre oamenii violenţi şi oamenii paşnici, dintre oamenii avari şi oamenii generoşi, dintre oamenii cinstiţi şi cei corupţi.

În societatea europeană individualistă de azi, tot mai mulţi tineri bărbaţi nu se căsătoresc, iar tot mai multe femei tinere nu doresc să dea naştere copiilor. De aceea, Europa este singurul continent care astăzi îmbătrâneşte.

Dificultăţile cu care se confruntă tinerii în societatea contemporană sunt atât de natură economică - sărăcia materială, şomajul, deruta profesională, nesiguranţa zilei de mâine, deprimarea, cât şi de ordin moral - libertinaj, violenţă, droguri, alcoolism, trafic de fiinţe umane sau de ordin spiritual religios - sectarismul, fanatismul şi prozelitismul religios. În faţa acestor probleme, biserica este chemată să acorde o atenţie deosebită tinerilor, apărând inocenţa, sinceritatea, curajul, dorinţa de înnoire şi toate valorile acestei vârste", a declarat PF Daniel, citat de Mediafax.

La întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa, care s-a desfăşurat în perioada 4 - 7 septembrie, la Cluj-Napoca, au participat peste 5.000 de tineri din 17 ţări.

Lasă un comentariu