Proiectul legii vaccinării va intra, curând, în dezbatere publică

Distribuie pe:

În proiectul legii vaccinării, care va intra curând în dezbatere publică, sunt prevăzute sancţiuni, atât pentru părinţii care refuză în mod repetat accesul copiilor la vaccinare, cât şi pentru medicii şi asistenţii care se declară împotriva imunizării copiilor. În cazul celor din urmă, sancţiunile pot ajunge până la pierderea dreptului de liberă practică.

Proiectul de act normativ prevede şi o categorie de copii care nu va fi imunizată, respectiv copiii care vor avea recomandări medicale din partea unei comisii de specialitate ca să nu fie vaccinaţi.

Dr. Valeria Herdea (Asociaţia de Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie) a declarat, pentru Mediafax, că este esenţial ca toată lumea să înţeleagă riscurile nevaccinării şi beneficiile imunizării: „Este esenţial să înţelegi că poţi distruge sănătatea copilului tău şi apoi pe a celor din jur. Practic, vaccinarea este o normă socială, care se impune ca o activitate de siguranţă naţională. Nu cred că ar trebui discutată oportunitatea vaccinării atât timp cât speciliştii o recomandă pe bază de dovezi ştiinţifice foarte sigure.

Sunt şi copii care rămân nevaccinaţi, mai ales transfrontalierii, ai căror părinţi lucrează în străinătate. Mai sunt părinţi care, din păcate, nu îi aduc pe copii la timp la vaccinare şi părinţii nehotărâţi care amână. Lipsa vaccinului este şi ea o problemă, iar acest lucru poate să scadă încrederea populaţiei în vaccinare. Campania de informare este în derulare, iar medicii care fac propagandă împotriva vaccinării trebuie sancţionaţi.

Educaţia Pediatrică în Medicina de Familie promovează şi susţine cursuri de informare şi educare, atât a medicului şi asistentului, cât şi a părinţilor. Invităm pe toţi colegii care mai au dubii legate de vaccinare, după ce au terminat o facultate de medicină să ni se alăture".

Lasă un comentariu