Ştiinţă şi... Religie

Distribuie pe:

„Cred că doar un idiot poate fi ateu. Trebuie să admitem că există o putere sau forţă de nepătruns (incomprehensibilă) şi o putere de cunoaştere şi anticipare nelimitată, care a iniţiat funcţionarea întregului Univers". (Cosmos, Bios, Theos: Reflecţii ale oamenilor de ştiinţă despre ştiinţă, Dumnezeu, şi originile Universului, viaţa şi Homo Sapiens, ed. 1997,139).

Christian Anfinsen (1916-1995), biochimist american, laureat al Premiului Nobel în Chimie, pentru lucrările sale privind ribonucleoza. A câştigat o diplomă de master în chimie organică la Universitatea din Pennsylvania. A primit o bursă de doctorat la Universitatea din Harvard Medical School. Şi-a luat doctoratul şi în biochimie în 1943. A publicat peste 200 de articole originale, mai ales în zona relaţiilor dintre structurăşi funcţia de proteine.

***

„Cu cât lucrez mai mult cu puterile din natură, cu atât mai mult simt mărinimia faţă de om a lui Dumnezeu; cu atât mai mult sunt mai aproape de marele adevăr, care este acela că totul este dependent de eternul Creator; cu atât mai mult simt că aşa-zisa „ştiinţă" cu care mă ocup nu este altceva decât expresia Voinţei Supreme, în scopul de a aduce mai aproape oamenii unii de alţii pentru a-i ajuta să se îndrepte şi să se înţeleagă mai bine pe ei înşişi" (Mio Marito Gugliomo, ed. 1995, 244).

***

„Unitatea armonioasă a cauzelor şi legilor alcătuiesc ADEVĂRUL; unitatea armonioasă de linii, culori, sunete, idei alcătuiesc FRUMUSEŢEA, în timp ce armonia emoţiilor şi voinţei alcătuiesc BINELE, fiind expresia ultimă a ETERNULUI ŞI SUPREMULUI CREATOR, şi aduce omul spre împlinire şi ne determină să căutăm perfecţiunea absolută".

Guglielmo Marconi, laureat al Premiului Nobel în Fizică, fiind inventatorul telegrafiei fără fir şi a antenei de emisie legate la pământ. În 1894 a realizat o transmisie radiotelegrafică cu un aparat propriu, brevetat în 1896, iar în 1901, prima radiocomunicaţie telegrafică transatlantică. A mai inventat un detector magnetic şi o antenă direcţională orizontală.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu