Nou, în programul de ajutorare a persoanelor defavorizate

Distribuie pe:

În acest an, pentru distribuirea produselor alimentare din fonduri europene în cadrul Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate, Guvernul nu va mai emite cupoane, beneficiarii urmând a fi înştiinţaţi pe baza listelor actualizate, de către autorităţile competente.

Hotărârea Guvernului nr. 799/2014, care constituie temeiul juridic în baza căruia se derulează acest program, a fost modificatăşi completată în sensul că a crescut cuantumul venitului minim pentru care se acordă ajutoarele alimentare, de la 400 la 450 lei, în cazul pensionarilor şi al şomerilor.

Conform informaţiilor primite, în municipiul Târgu-Mureş acest program va cuprinde aproximativ 10.000 de beneficiari. Se estimează că distribuirea alimentelor va începe până la finele anului, toţi beneficiarii urmând a fi înştiinţaţi şi informaţi prin adresă scrisă. Aceştia vor face dovada că sunt eligibili pentru categoria respectivă (şomeri, pensionari, beneficiari de alocaţie pentru susţinerea familiei, beneficiari ai venitului minim garantat conform Legii nr. 416/2001 cu modificările şi completările ulterioare etc.).

 

Lasă un comentariu