Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii - „Sănătate pentru sate"

Distribuie pe:

Patriarhul Daniel şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, au semnat, recent, un Protocol de cooperare între Patriarhia Românăşi Ministerul Sănătăţii, privind Programul „Sănătate pentru sate".

Proiectul are ca scop organizarea unor acţiuni medicale umanitare, avându-i ca beneficiari pe locuitorii defavorizaţi din mediul rural - bătrâni, săraci, persoane cu dizabilităţi, nedeplasabile, cu boli cronice, cu nivel educaţional redus, cazuri sociale. Activităţile se desfăşoară pe bază de voluntariat, grupul de voluntari fiind alcătuit din medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar. Este vorba de un proiect-pilot, care va funcţiona, în primele luni în zonele ce aparţin administrativ de Arhiepiscopia Bucureştilor, urmând ca, în funcţie de rezultatele obţinute, să fie extins la nivel naţional.

„Toate resursele umane, financiare şi logistice necesare executării prezentului proiect sunt puse la dispoziţie de grupul medicilor voluntari şi nu afectează bugetul Ministerului Sănătăţii", se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii. 

Lasă un comentariu