PRU va identifica modalitatea de a scoate UDMR în afara legii

Distribuie pe:

Interzicerea arborării drapelului românesc pe Primăria din Sfântu Gheorghe constituie caz penal şi trebuie să se soldeze cu suspendarea primarului Antal Arpad şi cu cercetarea acestuia de către autorităţi.

Suntem în faţa unui fapt fără precedent, ca drapelul naţional să nu poată fi arborat pe o instituţie a statului român din cauza unui primar UDMR, separatist, care nu doreşte ca în zonă să fie sărbătorită data de 8 septembrie 1944, ziua eliberării oraşului Sfântu Gheorghe de sub ocupaţia horthystă.

Reafirm cu tărie, pe baza acestui incident, care arată o direcţie periculoasă a politicii maghiare în România, că UDMR este o organizaţie anti-românească şi că trebuie scoasă în afara legii. Dacă un lider de seamă al UDMR îşi permite să întineze eliberarea României de sub Horthy pentru a da un semnal al dispreţului faţă de lupta de eliberare a Transilvaniei dusă de Armata Română în cel de-Al Doilea Război Mondial, înseamnă că UDMR este un partid horthyst, care are un cult pentru ocuparea Ardealului de Nord şi pentru crimele săvârşite în acea perioadă.

Partidul România Unită va identifica mijloacele legale pentru a scoate UDMR în afara legii, ca o organizaţie de factură horthystă şi anti-statală. UDMR a făcut dovada, inclusiv prin gestul de sfidare la adresa statului român săvârşit de Antal Arpad, că nu mai trebuie tolerat să acţioneze pe teritoriul României împotriva statului român.

Lasă un comentariu