De hram, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a liturghisit la Mănăstirea Recea de Mureş

Distribuie pe:

Începând cu după-amiaza zilei de luni, 7 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în judeţul Mureş, în mijlocul pelerinilor, slujind Vecernia mare cu Litie la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului" de la Recea de Mureş. Marţi, 8 septembrie, cu ocazia primului praznic al noului an bisericesc - Naşterea Maicii Domnului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, Întâistătătorul Eparhiei Alba Iuliei a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Recea, care în această zi şi-a sărbătorit hramul.

Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului" de la Recea s-a ridicat în apropierea municipiului Târgu-Mureş ca o pecete spiritual-creştină ce se alătură noilor mănăstiri construite, în ţara noastră, după ieşirea din epoca de tristă amintire. Obştea numeroasă de maici care însufleţeşte acest aşezământ monahal, sub conducerea Maicii  Stareţe  Stavrofora Cristina Chichernea, calcă pe urmele sfinţilor, dând o puternică mărturie creştină în spaţiul românesc şi chiar european.

Mulţime mare de credincioşi din străvechea Transilvanie, dar şi din toate colţurile ţării, s-au adunat în această zi la Recea pentru a înălţa rugăciuni fierbinţi către Maica Domnului nostru Iisus Hristos şi pentru a slăvi cu inima şi cu întreg cugetul lor primul eveniment din iconomia mântuirii noastre - naşterea celei mai curate fiinţe de pe pământ, capabilă să primească în pântecele ei pe necuprinsul Dumnezeu.

Frumuseţea Sfintei Liturghii a fost întregită şi de hirotonirea diaconului Oliviu Botoi, profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan" din Alba Iulia, întru preot, pe seama Paraclisului acestei instituţii de învăţământ teologic.

Lasă un comentariu