TURNEUL DE MARE ŞLEM AL ANULUI 2015 US OPEN

Distribuie pe:

De zece zile, a început, la New York, ultimul şi cel mai mare turneu, care se va termina duminică,13 septembrie. La acest turneu au participat cinci tenismene românce. În prima zi a concursului, Andreea Mitu a întâlnit-o pe jucătoarea Teresas Smitkova (Cehia), românca noastră a pierdut cu 6-7, 6-7, apoi a urmat Alexandra Dulgheru-Angelica (Germania) WTAII, care a învins-o pe Alexandra cu 6-2, 6-1, a urmat Irina Begu, şi ea a pierdut şi a ieşit din concurs. Monica Niculescu a câştigat primul meci cu rusoaica Alexandra Panova cu 7-5, 6-3, dar, fiind eliminată, în turul al doilea de Flavia Panneta (italiancă), o jucătoare cu multă experienţă în tenis, învingând-o pe Monica la 6-5, 7-6.

În turul al doilea a intrat Simona Halep, având-o ca adversară pe o jucătoare din Noua Zeelandă, nu prea cunoscută în lumea tenisului, primul setul fiind câştigat de Simona cu 6-2, iar în setul al doilea, la scorul 3-0, tânăra zeelandeză s-a accidentat abandonând, scor final fiind 6-2, 3-0. În turul următor, Halep, a avut-o ca adversară pe Katerine Bondarenka (Ucraina), o jucătoare foarte puternică, meciul a durat 3 ore şi 18 minute, de trei seturi (un timp record), iar Simona a câştigat 7-6, 5-7, 6-3.

După ce a obţinut Simona două victorii la New York, ceea ce nu mai izbutise în turneele de Mare Şlem de la Australia Open, sâmbătă, în turul al treilea, a întâlnit-o pe americana Shelby Rogers, pe care Simona a întrecut-o cu 6-2, 6-4. În optimile de finală, Halep a avut-o ca adversară pe jucătoarea din Germania, Sabine Lisicki, 24 WTA, o jucătoare foarte puternică. Simona a început jocul foarte nesigură, greşind în primele două game-uri la serviciu 4 duble, a condus germanca 2-1 şi 6-6, s-a ajuns la time-break, a condus Simona cu 5-2, dar nemţoaica a câştigat primul set 6-7, al doilea egalând 1-1, Simona, 7-5, în setul (trei) decisiv 6-2 (6-7 ,7-5, 6-2). Cu mult efort a câştigat Simona în 2 ore şi 24 minute, şi a promovat în sferturile de finală, dar având ca adversară pe puternica jucătoare Victoria Azarenka, îi va fi greu româncei să se califice în semifinale.

Lasă un comentariu