ONU: „În acest an, în Europa, vor sosi până la 400.000 de refugiaţi"

Distribuie pe:

Înaltul Comisariat al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) estimează că, până la sfârşitul acestui an, în Europa sunt aşteptaţi să ajungă aproximativ 400.000, în condiţiile în care 360.000 au realizat deja această călătorie.

Potrivit unui raport al UNHCR, în acest an, peste 300.000 de refugiaţi au traversat Marea Mediterană în încercarea de a ajunge în Europa, iar aproximativ 2.500 au murit sau au dispărut pe parcursul acestei călătorii.

Numărul refugiaţilor estimat de UNHCR pentru anul 2016 este de 450.000.

În acest context, Serviciul Român de Informaţii publică, pe pagina sa de facebook, că „afluxul de refugiaţi din Africa şi Orientul Apropiat este un subiect central pe agenda politică şi de securitate în Europa, iar, dincolo de emoţii şi temeri, accentul ar trebui pus pe o colaborare inteligentă în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei pe termen mediu şi lung. Aceasta nu se poate face fără înţelegerea fenomenului, identificarea rutelor de migraţie, anticiparea modului în care refugiaţii se vor manifesta în ţările unde vor ajunge şi proiectarea unei strategii euro-pene coerente, cu respectarea drepturilor omului".

 

Lasă un comentariu