Strategia anticorupţie, prelungită până la 31 decembrie 2017

Distribuie pe:

Guvernul a stabilit, printr-un memorandum, prelungirea perioadei de aplicare a Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012 - 2015 cu încă doi ani, respectiv până la 31 decembrie 2017.

„Este nevoie, în continuare, de consolidarea structurilor de control şi audit, precum şi a celor cu rol de prevenire a corupţiei; de continuare a acţiunilor privind educaţia anticorupţie; de recuperarea prejudiciilor, în special în faza de gestiune a bunurilor sechestrate, şi de valorificare a celor confiscate. Proiectul de lege pentru înfiinţarea unei agenţii specializate în administrarea bunurilor indisponibilizate se află în procedură parlamentară. De asemenea, este în curs de reglementare operaţionalizarea, la nivelul ANI, a sistemului PREVENT, al cărui scop este să preîntâmpine situaţiile de conflict de interese în procedurile de achiziţii publice.

Implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie beneficiază de implicarea tuturor entităţilor relevante pentru obiectul de reglementare al strategiei: administraţia publică centrală, administraţia publicălocală, agenţii independente şi autorităţi anticorupţie, mediul de afaceri şi organizaţiile non-guvernamentale.

Pentru asigurarea finanţării Strategiei în perioada 2016 - 2017, vor fi finalizate demersurile pentru atragerea de finanţare europeanăşi vor fi încheiate parteneriate cu alte instituţii publice", se precizează în actul normativ.

Lasă un comentariu