În prag de an şcolar

Distribuie pe:

Zilele trecute am făcut câteva vizite la unele unităţi preşcolare şi şcolare pentru a vedea la faţa locului modul cum sunt pregătite în vederea începerii noului an şcolar.

Prima vizită am realizat-o la Grădiniţa cu Program Normal nr. 11, situată pe strada Decebal nr. 8. Aici am primit detalii despre modul cum va fi deschis noul an şcolar de la educatoarea Veronica Cherecheş, coordonatoarea acestei instituţii preşcolare. Din cele relatate de către interlocutoarea noastră am înţeles că această unitate preşcolară aparţine de Şcoală Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza". Aici funcţionează două secţii, una în limba româna şi cealaltă în limba maghiară. La secţia română funcţionează două grupe, iar la cea maghiară funcţionează o grupă.

Grădiniţa este pregătită pentru a-şi primi copiii pentru anul de învăţământ 2015-2016, în număr de 45 de copii, supravegheaţi de cele trei educatoare. Această unitate este frecventată de copii din Târgu-Mureş, cât şi din Sâncraiu de Mureş şi Voiniceni.

ŞCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU IOAN CUZA"

Este cea de a doua unitate şcolară pe care am vizitat-o în preajma deschiderii noului an şcolar 2015-2016. Aici am purtat un scurt dialog cu profesoara Olaga Atomei, director, care ne-a furnizat câteva date legate de acest subiect.

Am aflat că cele trei corpuri de clădiri, unde îşi desfăşoară activitatea elevii şi întreg corpul profesional, auxiliar, şi nedidactic, sunt pregătite pentru evenimentul de luni, 14 septembrie 2015, clasele unde vor învăţa cei peste 1.000 de elevi sunt pregătite. Aici funcţionează de la clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a, deservite de 67 de cadre didactice, cinci cadre auxiliare şi 15 cadre nedidactice. Am mai aflat, în raidul nostru, că de această unitate gimnazială aparţine unitatea şcolară din Beşa, care funcţionează cu clase primare şi are un număr de trei cadre didactice. Aceasta unitate gimnazială mai coordonează Grădiniţa cu Program Normal, tot din Beşa, deservită de cinci cadre.

Să dorim şi noi tuturor elevilor şi preşcolarilor care intră pentru prima dată în clasă spor la învăţătură şi numai note bune. Succes!

Lasă un comentariu