Sunet de clopoţel - Început de an şcolar, la Colegiul Naţional „Unirea" din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

Ieri, 14 septembrie 2015, toate unităţile de învăţământ preuniversitar din România şi-au deschis larg porţile, pentru a primi pe elevii dornici de a acumula noi cunoştinţe, pentru a se pregăti să devină, peste ani, oameni de nădejde ai societăţii româneşti. Şi la Colegiul „Unirea" din Târgu-Mureş, una dintre instituţiile de învâţământ preuniversitar etalon din judeţul Mureş şi chiar din ţară, mulţime mare de elevi, însoţiţi de părinţi, bunici, au păşit încă o dată, sau pentru prima dată, pragul acestei instituţii de învăţământ, cu emoţie firească, cu elan, cu gânduri măreţe, dornici de a avea mari reuşite şi de a obţine rezultate remarcabile în noul an şcolar care debutează, spre satisfacţia tuturor, a elevilor în primul rând, a dascălilor care îi pregătesc şi a părinţilor care îi îngrijesc şi îi povăţuiesc necontenit.

La Colegiul „Unirea" din Târgu-Mureş, în ziua de luni, 14 septembrie 2015, festivitatea de începere a noului an şcolar a debutat la ora 9 cu intonarea Imnului Naţional al României şi cu Imnul Europei. Cuvântul de deschidere a aparţinut prof. Andreea Năznean, directoarea Colegiului Naţional „Unirea".

Pentru început au fost primite: clasa pregătitoare, clasa a V-a şi clasele a IX-a. În continuare, domnia sa a prezentat situaţia celorlalte clase, a mulţumit autorităţilor pentru sprijin, vorbeşte, de asemenea, despre rolul educaţiei şi responsabilitatea de a fi elev la „Unirea". În cadrul festivităţii au mai luat cuvântul: prof. Maria Motorga, director adjunct al Colegiului „Unirea"; prof. Mioara Romonţi, consilier educativ la Colegiul „Unirea"; prof. Ştefan Someşan, inspector şcolar general, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş; Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş; deputat Laszlo Borbely; dr. Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş; Claudiu Maior, viceprimarul municipiului Târgu-Mureş, cu toţii urând mult succes tuturor elevilor, dascălilor şi părinţilor, în noul an şcolar, care tocmai a debutat. Spre final, directoarea Colegiului a urat şi domnia sa multe succese şi realizări elevilor, dascălilor şi părinţilor. Festivitatea s-a încheiat cu intonarea imnului Colegiului „Unirea".

Urăm mult succes, în noul an şcolar, elevilor de la Colegiul târgumureşean „Unirea", tuturor elevilor din Târgu-Mureş, din judeţul Mureş şi din toată ţara. Educaţia este un factor esenţial pentru societatea românească. Educaţia este specific umană, de natură spirituală. Educaţia a apărut odată cu omul, este fundamentală pentru el, fiindcă numai prin ea omul devine om. Procesul educativ a fost mereu o necesitate existenţială.

 

Lasă un comentariu