Zilele comunei Chiheru de Jos

Distribuie pe:

Drumuri asfaltate şi un serviciu social, inaugurate cu ocazia Zilelor comunei Chiheru de Jos

Comuna Chiheru de Jos a avut parte de câteva zile de sărbătoare la sfârşitul săptămânii trecute. Localnicii, împreună cu invitaţi de seamă au sărbătorit atât zilele localităţii cât şi inaugurarea unor drumuri asfaltate şi noul serviciu de îngrijiri la domiciliu pentru persoanele în nevoie din comună. În ultima perioadă, administraţia locală, în frunte cu primarul Emanoil Hurdugaci, a realizat o serie de investiţii în comună, fie că vorbim de modernizarea şcolii, amenajarea terenului de fotbal pentru echipa locală sau de intervenţii pe cursurile de apă.

Modernizarea comunei Chiheru de Jos, în pas accelerat

Lucrările de modernizare se ţin lanţ în comuna Chiheru de Jos. Primăria a reuşit să pună la punct şcoala, terenul de fotbal pentru noua echipă care activează în campionatul judeţan şi a amenajat cursurile de apă din localitate. Asfaltarea drumurilor este o prioritate pentru administraţia locală care derulează un amplu proiect în acest sens, început în urmă cu doi ani. „În ultimul mandat am reuşit să continuăm modernizarea comunei, am modernizat terenul de fotbal pentru că acum avem o echipă în campionatul judeţean de fotbal, am amenajat cursul pâraielor Chiheru şi Urisiu pe aproximativ 2 km, am izolat complet şcoala din centru şi am făcut reparaţii capitale exterioare. O acţiune mare este cea de asfaltare a străzilor care a început acum 2 ani şi în acest moment lucrăm la asfaltarea celei de-a 3-a străzi, de data asta în Chiheru de Sus. Urmează să asfaltăm încă 1 km de stradă de legătură spre Urisiu de Sus", a declarat primarul Emanoil Hurdugaci. Pe lângă inaugurarea străzii asfaltate, edilii locali au mai inaugurat un nou serviciu în comună, cel de asistenţă socială la domiciliu. „Începând cu acest an vom avea şi un serviciu de îngrijire socială la domiciliu pentru cetăţenii aflaţi în nevoie. Avem o maşină echipată pe care lucrează două persoane pregătite medical ", a mai adăugat primarul. Alături de autorităţile locale şi cetăţenii comunei s-a aflat deputatul Vasile Ghiorghe Gliga. „Am fost foarte bine primit în comună şi nu poate fi nimic mai frumos decât să spună localnicii bine aţi venit acasă. Oamenii de aici prin simplitatea lor trăiesc intens orice eveniment. Persoanele în vârstă mai ales şi-au dorit întotdeauna asfalt şi o asistenţă socială mai bună, şi iată, cu un gospodar cum este primarul Emanoil Hurdugaci, aceste lucruri sunt acum reale", a declarat parlamentarul mureşean.

Zilele comunei, la ediţia a X-a

Zile de mare sărbătoare în Chiheru de Jos, la finele săptămânii trecute, atunci când s-a organizat cea de-a X-a ediţie a Zilelor comunei. Programul manifestărilor a fost divers şi deosebit de interesant pentru locuitori şi invitaţi. Sâmbătă s-a desfăşurat o competiţie de minifotbal, „Pop Alexandru", aflată la ediţia a V-a, pe terenul de sport din cadrul Şcolii Gimnaziale „Iuliu Grama" din Chineru de Jos. După ce au urmărit o competiţie sportivă plină de adrenalină, tinerii din comună s-au putut distra, seara, la o petrecere în Căminul Cultural din comună. Duminica a fost plină de evenimente. După Sfânta Liturghie de la Biserica Ortodoxă din Chiheru de Sus, locuitorii satului au participat la o ceremonie de inaugurare a unor străzi asfaltate şi a noului serviciu de asistenţă socială la domiciliu din comună. A urmat participarea la manifestările cultural-artistice la care au fost invitaţi toţi locuitorii din Chiheru. Pe scena amenajată pe terenul de fotbal dintre localităţi au urcat alături de moderatorul evenimentului, cunoscutul om de televiziune şi prezentator de evenimente culturale Octavian Ursulescu, fiu al satului Chiheru de Sus, o serie de ansambluri şi artişti populari locali şi judeţeni. Îi amintim aici pe Maria Neag, Laura Oltean, Mihaela Botoş, Dorin Pintea, îndrăgitul solist Ciprian Istrate şi Societatea Culturală „Dacii Liberi", Nelu Şopterean, Valeria şi Traian Ilea şi Ionuţ Langa. Totul s-a încheiat cu un spectacol de focuri de artificii special.

„Dacii Liberi", sprijiniţi de primarul Emanoil Hurdugaci

Tinerii de la Societatea Culturală „Dacii Liberi" din Târgu-Mureş au fost prezenţi în mijlocul locuitorilor din comuna Chiheru de Jos pentru a le transmite un mesaj patriotic şi românesc. „Deşi mulţi consideră patriotismul drept extremism, mai sunt tineri de la liceele din Târgu-Mureş, care au făcut Asociaţia Culturală „Dacii Liberi", ce luptă ca istoria noastă să fie cunoscută aşa cum este ea, şi nu cum a fost prezentată mincinos prin diferite cărţi. Eu le mulţumesc şi le spun că primăria noastră o să-i sprijine întotdeauna şi pentru asta le acord o diplomă de excelenţă şi un sprijin financiar. Ei ne fac pe toţi mândri şi în special pe mine şi familia mea", a declarat primarul Emanoil Hurdugaci. „Dorim să promovăm adevărata istorie şi mândria de a fi român într-o zonă atât de sensibilă cum este judeţul Mureş. Am auzit că sunt foarte mulţi eroi în comuna dumneavoastră şi în împrejurimi, pe care trebuie să-i cinstim şi să le urmăm exemplu. Să ne ridicăm şi să luptăm pentru ce este de drept a nostru, pentru această ţară minunată care este zi de zi trădată. Ca românul să fie din nou stăpân în ţara lui!", a explicat Dragoş Burghelia, liderul tinerilor patrioţi.

Octavian Ursulescu, vedeta care se întoarce mereu la origini

Cunoscutul prezentator de televiziune şi de evenimente culturale Octavian Ursulescu, care a copilărit în comuna mureşeană, vine cu mare plăcere de fiecare dată când se sărbătoresc zilele comunei. „Eu m-am născut la Câmpul Cetăţii şi am copilărit la Chiheriu de Sus, iar strada asfaltată, inaugurată astăzi, duce exact spre livada copilăriei mele unde am atâtea amintiri frumoase. Eu sunt mureşean, chiherean, sufletul meu bate pentru această comună, şi nu pot rata această întâlnire extraordinară", a explicat vedeta anilor '80. Ursulescu a prezentat şi concursul de tinere talente din comună, apreciind vocile speciale ale tinerilor participanţi.

Producători locali chihereni, la mare cinste

Comuna Chineru de Jos se poate lăuda cu gospodine straşnice şi producători agricoli bio care au delectat invitaţii prezenţi la Zilele Comunei cu dulceţuri, murături, plăcinte, gomboţi şi multe alte bunătăţi. „Astăzi am venit cu murături, varză, ardei, castraveţi, compoturi de prune, gutui, piersici, struguri, cu zacuscă şi zarzavaturi pentru ciorbe, dulceaţă de măcieşe şi multe alte bunătăţi care sunt făcute de mine în casă", a explicat Mera Victoria, gospodină a comunei. „Noi am venit astăzi cu produse naturale de trandafiri: dulceaţă şi sirop de trandafiri, oţet şi uleiuri de trandafiri şi chiar trandafirată. Toate sunt bio, făcute după reţete tradiţionale, foarte sănătoase şi gustoase", a spus Lucian Inţa, cultivator de trandafiri de dulceaţă şi fructe de pădure din Chiheru de Jos.

 

Lasă un comentariu