Parcul Natural Putna-Vrancea

Distribuie pe:

Am ajuns zilele trecute în Parcul Natural Putna-Vrancea care a fost înfiinţat în baza Hotărârii de Guvern nr. 2151/2004. Este un parc superb pe care îl recomand să îl vizitaţi.

Parcul Natural Putna-Vrancea are drept scop protecţia şi conservarea unor ansambluri peisagistice în care interacţiunea activităţilor umane cu natura de-a lungul timpului a creat o zonă distinctă, cu valoare semnificativă peisagistică şi culturală, cu o mare diversitate biologică; de asemenea, se oferă publicului posibilităţi de recreere şi turism şi se încurajează activităţile ştiinţifice şi educaţionale.

Suprafaţa Parcului Natural Putna-Vrancea este de 38.204 hectare, reprezentând 41,32 % din suprafaţa montană a judeţului Vrancea.

Pe raza parcului sunt identificate 184 specii de vertebrate, care sunt protejate de unul sau mai multe acte legislative. Din cele circa 110 specii de păsări din în acest areal, 75 sunt strict protejate.

Fauna Parcului Natural Putna-Vrancea este una tipică arealului montan. În păduri există numeroase specii de mamifere, cum ar fi: cerbul, mistreţul, jderul de copac, vulpea, bursucul, pisica sălbatică, iepurele comun, capra neagră.

Carnivorele mari (ursul, lupul, râsul) şi vidra sunt cele mai importante specii faunistice, atât prin faptul că sunt prioritare pentru desemnarea de arii de protecţie, cât şi prin faptul că sunt populaţii nucleu foarte importante la nivel european.

Lasă un comentariu