PROTEST

Distribuie pe:

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), asociaţie legală a românilor din cele trei judeţe ale României, reprezentaţi de organizaţiile civice care au aderat ca părţi componente ale Forumului instituit pentru realizarea obiectivelor generoase de prezervare a identităţii româneşti, de apărare a valorilor perene ale civilizaţiei naţionale, a luat act de incidentul care a avut loc în municipiul Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, în ziua de 8 septembrie 2015.

Oraşul Sfântu Gheorghe, din ziua de 8 septembrie 1944, a devenit un loc emblematic al eroismului Armatei Române, fiind primul oraş eliberat din ghearele criminale ale ocupaţiei fascisto-horthyste din nordul Ardealului, cedat Ungariei horthyste de către Germania lui Hitler şi Italia lui Mussolini, prin odiosul Diktat de la Viena din 30 august 1940.

Armata Română putea face faţă unei agresiuni a Ungariei, dar cei doi monştri, Hitler şi Stalin, erau pregătiţi să sfâşie România în caz de neacceptare a Diktatului şi astfel populaţia românească din teritoriul cedat a rămas fără apărare, supusă unui dezmăţ al crimei şi terorii, asemeni năvălirilor barbare, prigonită de ocupant - armata amiralului fără flotă Horthy, în complicitate cu elemente criminale recrutate din rândul locuitorilor maghiarofoni.

Aşadar, la 8 septembrie 1944, glorioasa Armată Română şi-a adus prinosul de jertfă şi sânge, prin ostaşii săi bravi, din sânul cărora cei rămaşi în viaţă comemorează acest eveniment deosebit de important din viaţa oraşului, în fiecare an, în data în care sărbătorim creştineşte Sfânta Maria Mică, Maica ocrotitoare a leagănului genezei noastre, comemorare la care în mod simbolic este arborat drapelul tricolor de către veterani pe clădirea primăriei, ca un gest simbolic în amintirea momentului primului oraş eliberat din Ardealul ocupat.

În acest an, momentul a fost umbrit de gestul provocator şi penal al primarului municipiului, Antal Arpad, de interzicere a arborării drapelului românesc, cu motivaţii penibile, nesocotind intenţia veteranilor de război de a arbora drapelul de luptă tricolor pe turnul primăriei ca un simbol care să semnifice eliberarea oraşului şi reinstalarea autorităţii Statului Român în oraş şi zonă.

În conţinutul său, atitudinea primarului, care este un oficial al statului român, constituie o ofensă adusă tricolorului, istoriei şi memoriei curajoşilor ostaşi români, jertfei lor de sânge, suferinţelor pe care le-au îndurat alături de populaţia românească din Transilvania cedată, cărora cu toţii le datorăm recunoştinţă şi pioasă amintire.

Considerăm că atitudinea în sine este o duşmănoasă provocare la adresa naţiunii române în general, tipică U.D.M.R.-ului, care nici de astă dată nu a luat nicio poziţie publică de condamnare a gestului primarului.

Protestăm public împotriva acestei provocări şi cerem - în numele populaţiei româneşti pe care o reprezentăm - autorităţilor Statului Român, Justiţiei române să tragă la răspundere pe cei vinovaţi de nerespectarea simbolurilor româneşti şi în primul rând a Drapelului naţional, şi întreaga clică antiromânească de la conducerea primăriei Sfântu Gheorghe să fie destituită.

Facem apel către conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor să-şi intre în rol şi să inspecteze toată activitatea desfăşurată de acest primar în funcţie şi modul în care are loc implementarea dezideratelor naţionale la această instituţie. Atragem atenţia, totodată, acelora care rămân în continuare tributari unor calcule politice meschine, antinaţionale şi stau obedienţi la uşile U.D.M.R.-ului că nu vor mai fi niciodată votaţi de români.

FCRCHM susţine solicitarea prefectului judeţului Covasna, Sebastian Cucu, transmisă Ministerului Justiţiei de a reanaliza cadrul legislativ în ceea ce priveşte incriminarea ca infracţiuni a faptelor care aduc atingere simbolurilor naţionale, respectiv, reintroducerea în noul Cod Penal a unei infracţiuni similare infracţiunii de „Ofensă adusă unor însemne", prevăzută de art. 236 din vechiul Cod Penal.

De asemenea, reluăm propunerea formulată de FCRCHM, în septembrie 2009, potrivit căreia „steagul tricolor de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe să capete statut de monument istoric", în semn de recunoştinţă faţă de jertfele ostaşilor români care, în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial, au luptat pentru eliberarea Ardealului de Nord

Considerăm că timpul declaraţiilor demagogice ale guvernanţilor a trecut, că înţelegerile electorale cu UDMR-ul făcute în ciuda atâtor provocări duşmănoase la adresa românilor au devenit de o iresponsabilitate crasă, protestăm energic împotriva acestui mod de a lăsa naţiunea română la discreţia unor astfel de provocări şi vrem ca vocea noastră să fie auzită de către autorităţile administrative şi judiciare de a face ordine conforme Constituţiei şi legilor ţării, stabilindu-se

un cadru propice de convieţuire armonioasă, sprijinind, nu doar exclusiv populaţia majoritară maghiară, ci şi populaţia românească din cele trei judeţe să se exprime şi să se dezvolte identitar prin valenţele istorice, sociale, economice, culturale şi organizaţionale de care dispune, fără să fie supusă permanent lezării demnităţii şi vieţii ei de fiecare zi.

15 septembrie 2015

 

Lasă un comentariu