Drumul Simonei Halep s-a oprit în semifinala de la US OPEN!

Distribuie pe:

Simona Halep a avut două meciuri puternice, în optimile de finală cu Sabine Lisicki (Germania, 24 WTA) pe care a învins-o cu: 6-7(6), 7-5, 6-2, în două ore şi 38 de minute. Într-o zi infernal de călduroasă şi de umedă, cele două adversare s-au bătut într-un meci aproape dureros de privit. Un efort greu de ambele părţi, care au lăsat urme grele. Pentru Simona, crampe la spate şi o problemă musculară la coapsa stângă, dar Simona a rezistat învingând-o pe Sabine, calificându-se în sferturile de finală.

În sferturile de finală, Simona a jucat în prima înfruntare cu fosta dublă finalistă de la US OPEN, care conducea cu 2-0 în întâlnirile directe. Un test aşteptat de româncă cu Victoria Azarenka (BLR: 20 WTA). În primul set, Halep a fost mai agresivă şi mai atentă, în timp ce bielorusa a greşit mai mult, riscând la aproape la toate loviturile, românca câştigând primul set uşor, cum nu prea credeau iubitori tenisului, cu 6-3. Al doilea set a fost un scenaru invers: Simona a cedat puţin pe teren, trezindu-se că Azarenca domina jocul setului doi, producându-se egalarea la seturi: 1-1. În deschiderea setului decisiv, Azarenca a avut din nou brek, dar echilibrul a venit imediat. A venit ploaia care a necesitat întreruperea partidei cu 85 de minute, când scorul era 2-1 pertru Azarenka. Pauza a fost un sfetnic foarte bun Simonei, care a jucat cu mare exactitate. Refăcută în jocul agresiv, cu mingile lungi, Simona câştigă: 6-3, 4-6, 6-4 şi devenea a doua româncă din istorie, după Irina Spârlea în anul 1997, calificată la US Open.

Vineri, în semifinală, românca a fost învinsă de Flavia Penneta în 59 de minute, cu 6-1, 6-3. Simona nu s-a regăsit deloc în meciul cu italianca în vârstă de 33 de ani. A fost una din acele zile de coşmar ale Simonei, risipind mingi, una din care nimic nu a mers. Încă de la începutul partidei, ea a părut fără energie, drumul româncei oprindu-se în semifinale.

Aşa a fost şi soarta Serenei Williams, pierzând tot cu o italiancă Roberta, finala s-a jucat între jucătoarele italiene, câştigată de Flavia Penneta, care a declarat că se va retrage din tenis.

Lasă un comentariu