Știință și... Religie

Distribuie pe:

„Oricine care contemplează ochiul unei muște, mecanica degetului omenesc, camuflajul unei molii sau structura oricărei materii din varietățile în aranjamentul protonilor și electronilor și susține apoi că totul apare la întâmplare, datorită unui accident orb, acea persoană crede într-un miracol cu mult mai uluitor decât orice se găsește în Biblie. Să privești omul, cu talentele și aspirațiile lui, cu conștiința de sine însuși și despre univers, cu emoțiile și cu morala lui, cu însușirea de a concepe o idee atât de mare ca aceea de DUMNEZEU, să privești această creatură ca fiind doar o formă de viață cu ceva superioară altora pe scara evoluției, înseamnă să creezi întrebări mai profunde decât acelea răspunse în felul acesta."

David Raphael Klein (1908-1993), (Din articolul „Is There a Substitute for God"), genetician și oftamolog elvețian. A absolvit Universitatea din Basel, iar mai târziu îl găsim asistent științific la profesorul Franceschetti la clinica de oftamologie. A fost profesor titular și s-a retras cu titlul de profesor emerit. După pensionare a lucrat în calitate de consultant în genetici umane la Geneva. A avut contribuții însemnate în sindromul Waedenburg.

***

„Legea lui Hristos și exemplul său ne-au arătat că Dumnezeu este Tatăl și noi suntem copiii săi, o societate în care dragostea guvernează peste toate".

Sir William Bragg, fizician și chimist englez, laureat NOBEL în Fizică în 1915 (pentru studiile asupra structurii cristalelor cu raze X). S-a născut cu o pasiune surprinzătoare pentru matematică. A studiat matematica la Facultatea de Matematică a Universității din Cambridge, după care s-a înscris la departamentul de fizică, din cadrul aceleiași universități. Studiul efectuat asupra radiațiilor alfa, beta și gama și descoperirea faptului că, atât radiațiile gama, cât și radiațile X se comportă ca niște particule i-au adus titlul de membru al Royal Rociety. Premiul Nobel pentru Fizică a fost împărțit cu fiul său William Lawrence. A devenit membru și ulterior președinte al Royal Society. A fost decorat cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic, iar mai târziu Cavaler și director al insituției mai sus amintite.

***

„Cele mai bune informații pe care le avem cu referire la originea universului, sunt exact acelea pe care le-aș fi predicat dacă nu aș fi avut la îndemână Biblia, incluzând cărțile lui Moise și psalmii. Este evident că planul universului este al unei creații divine".

Arno Penzias (1933 - ) fizician american, astronom de radio, (Declarație din „New York Times", 12 martie 1978), laureat NOBEL în Fizică în anul 1978 (pentru descoperirea microundelor cosmice de fond, care a ajutat la stabilirea Bing Bang - teoria cosmologiei). A studiat la Universitatea Columbia și City College of New York. A fost implicat în cercetările științifice de la această universitate, timp în care a fost distins și cu un doctorat.

A fost ales membru al Academiei Americane de Arte și Științe; a primit Premiul de Excelență al Centrului Internațional din New York.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu