Prefectul Lucian Goga a inspectat stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții „Amenajări hidrotehnice în bazinul hidrografic Niraj, județul Mureș"

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Lucian Goga, a inspectat miercuri, 16 septembrie 2015, stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții „Amenajări hidrotehnice în bazinul hidrografic Niraj, județul Mureș".

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Sectorial (POS) Mediu, axa prioritară 5 „Implementarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc" și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Valoarea proiectului este de circa 67 de milioane de lei.

Investiția „Amenajări hidrotehnice în bazinul hidrografic Niraj, județul Mureș" se regăsește în lista obiectivelor de investiții prioritare din infrastructura de gospodărire a apelor și de mediu aferentă HG 67/2014 și are ca scop reducerea riscului de producer a inundațiilor și prevenirea efectelor negative cauzate de acestea.

Proiectul are ca beneficiar Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș și se realizează pe raza localităților Miercurea Nirajului, Gălești, Păsăreni, Acățari și Crăciunești din județul Mureș.

Prefectul Lucian Goga a discutat, în cadrul vizitei la fața locului, cu primarii a două dintre localitățile vizate - Turbak Zoltan, din Păsăreni, și Karacsony Karoly, din Gălești - și cu reprezentanții ABA Mureș, prin directorul tehnic pentru dezvoltare și investiții, Rodica Colceriu, și ai constructorului.

Din informațiile transmise de reprezentanții constructorului, stadiul lucrărilor - al căror termen de finalizare este data de 31.12.2015 - este în prezent de 70%.

 

Lasă un comentariu