Federația ONG-urilor din Transilvania - o nouă resursă pentru furnizorii privați de servicii sociale

Distribuie pe:

Azi,17 septembrie 2015, începând cu ora 10, la Hotel Continental, din Târgu-Mureș, se va desfășura conferința cu tema „Dialogul și colaborarea cu autoritățile publice centrale și locale", în cadrul căreia va fi prezentată Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania, o structură cu personalitate juridică nou-înființată, având rolul de platformă-suport a programelor derulate de organizațiile membre și de reprezentare a intereselor acestora în relația cu diverse structuri sau instituții.

Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania a fost înființată în vara acestui an, în cadrul programului STRAT al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, având ca membri fondatori 10 asociații și fundații din județele Cluj, Covasna, Hunedoara, Mureș și Sibiu.

Majoritatea celor 10 membri fondatori ai Federației au o vechime de peste 5 ani în furnizarea serviciilor sociale. Aproximativ 211 angajați și 100 de voluntari stabili asistă anual peste 3.800 de persoane, oferind, în principal, servicii de informare și consiliere pentru persoane cu dizabilități, servicii complete și integrate pentru victimele violenței în familie, orientare profesională pentru șomeri, servicii de reintegrare profesională, centre de integrare prin terapie ocupațională, centre rezidențiale, centre de zi pentru prevenirea abandonului școlar, centre de zi pentru vârstnici, sprijin social individual pentru persoane foarte nevoiașe. Beneficiari sunt persoane cu dizabilități, persoane vârstnice, victime ale violenței în familie, copii și tineri defavorizați din punct de vedere socio-economic, șomeri, romi, persoane cu boli incurabile sau persoane aparținând altor grupuri defavorizate.

La conferința de astăzi, vor participa peste 50 de persoane, reprezentanții ai 17 asociații și fundații ce activează în domeniul social, parteneri de proiect din Germania, Austria și Bulgaria și reprezentanți ai 15 instituții publice de la nivel local, județean și regional. Astfel, vor fi prezenți reprezentați din partea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Serviciilor Publice de Asistență Socială, Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Primăriilor și ai Inspectoratelor Județene de Poliție din județele Brașov, Covasna, Mureș, Satu-Mare și Sibiu.

Lasă un comentariu