Din ciclul „România fascinantă" - Demagogia sufocă primăria

Distribuie pe:

Reţinerea şi, mai apoi, expedierea la temniţă a primarului general al Bucureştilor, Sorin Oprescu, a scos la iveală tot soiul de aspecte, pe cât de… colaterale, pe atât de ciudate. Bunăoară, „noul" PNL, alcătuit în marea lui majoritate din vechii PDL-işti - ediţie reşapată şi revizuită - brusc, nu mai pot de mila bucureştenilor: ei s-au trezit că oraşul arată într-un hal fără de hal, străzile sunt pline de gropi, conductele sunt sparte şi pradă şobolanilor, tencuiala de pe blocuri e scorojită şi stă să cadă în capul populaţiei, care, pe lângă alte belele, va avea de suferit, la iarnă, din lipsa căldurii şi a apei calde etc. Fireşte, cauza acestor mizerii şi a multor altora care se întrevăd pe termen scurt, mediu şi lung, este „dezastruoasa administraţie Oprescu", încât numai una de-a lor mai poate drege, cât de cât, lucrurile. Zis şi făcut: reprezentanţii PNL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti au iniţiat, cât ai zice „peşte", o platformă-program, sau un program-platformă sau cam aşa ceva, document intitulat măreţ „Acordul pentru bucureşteni". Acesta prevede, printre altele, „transparentizarea actului administrativ", „rezolvarea problemelor serviciilor publice din Capitală", „continuarea investiţiilor de interes major", „stoparea risipei fondurilor publice", „investiţii în noile magistrale de metrou" etc.

Toate aceste iniţiative de pe hârtie şi de pe facebook vor duce nu numai la dezamorsarea „crizei instituţionale" generate de arestarea lui Sorin Oprescu, ci, de bună seamă, şi la reconstrucţia, din temelii, a Bucureştiului, care va redeveni ce-a fost odată, adică „micul Paris", dacă nu chiar un „mic Paris" ceva mai dodoloţ.

Ne aşteptăm, prin urmare, ca în viitorul apropiat, să se formeze nişte comisii, să „demareze" nişte dezbateri, să se „implementeze" nişte studii de fezabilitate, să se efectueze nişte vizite de lucru şi schimburi de experienţă prin marile capitale europene, încât „Acordul pentru bucureşteni" să aibă acelaşi răsunător succes precum „Contractul cu România", dacă vă mai aduceţi aminte…

 

Lasă un comentariu