Infrastructură rutieră modernă în Sâncraiu de Mureş

Distribuie pe:

Nu mai puţin de 9 străzi au fost asfaltate anul acesta în comuna Sâncraiu de Mureş de către autorităţile locale din bani proveniţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Străzile însumează o lungime de aproximativ 6 kilometri, au costat aproximativ 1.25 milioane de lei. În proiect mai urmează a fi asfaltate alte 9 străzi din comună, pe o lungime de aproximativ 5 kilometri, dar care vor fi finalizate abia anul viitor.

Asfaltarea străzilor, o prioritate pentru primărie

Autorităţile locale din Sâncraiu de Mureş au încercat în continuu să modernizeze infrastructura rutieră din comună. Aşa că au accesat fonduri europene şi guvernamentale pentru a îndeplini această dorinţă a locuitorilor comunei. „În acest an până în momentul actual la nivelul comunei Sâncraiu de Mureş s-au asfaltat 9 străzi pe o lungime de aproape 6 km pe un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale. În plus am mai asfaltat o stradă din fonduri proprii ale bugetului local. Valoarea suportată de Minister este de aproximativ 1.255 milioane lei, iar partea noastră a fost doar de 47 mii de lei. Strada asfaltată din fonduri proprii a costat aproximativ 37 de mii de lei", a explicat primarul Remus Sângeorzan. Lucrurile nu se opresc aici pentru că anul viitor vor mai fi asfaltate alte 9 străzi pe acelaşi proiect. „Mai avem de asfaltat în perspectivă pe proiect pe anul viitor următoarele 9 străzi, valoarea totală a proiectului fiind de peste 2 milioane de lei. Ne extindem lucrările de asfaltare concomitent cu lucrările de canalizare pe care le avem în lucru", a mai spus primarul. Din cauza construcţiilor de noi case se formează străzi noi în comună, doar în anul în curs fiind înfiinţate 8-9 drumuri noi. „De pe acum pregătim un proiect pe PNDR pentru a continua modernizarea infrastructurii de utilităţi şi rutiere din comună. Vrem să ţinem pasul pe cât posibil cu dezvoltarea localităţilor noastre şi facem studii de fezabilitate pentru extindere apă-canalizare şi asfaltare", a explicat Sângeorzan.

Canalizarea extinsă continuu

O altă preocupare pe infrastructură a autorităţilor locale este şi extinderea reţelei de canalizare a comunei. „La nivelul comunei avem în acest moment aproximativ 38 km de reţea de canalizare. Anul acesta urmează să finalizăm o extindere de 1.8 km care va fi urmată anul viitor de asfaltare. Ţinta noastră este ca toţi locuitorii să beneficieze de aceste utilităţi normale la nivel de an 2015", a declarat edilul local din Sâncraiu de Mureş. În plus s-au mai făcut şanţuri şi trotuare pe drumurile din comună şi se lucrează în continuare.

Lasă un comentariu