MARE CONCERT DE TOAMNĂ

Distribuie pe:

În organizarea Primăriei Târgu-Mureş cu prilejul redeschideri Cetăţii Medievale care, din zi în zi, primeşte o nouă înfăţişare, vineri, 18 august 2015, a avut loc un mare concert cu muzică din filme.

Pentru început, Ioan Chiorean, moderatorul serii spunea: „Prin acest concert, de aici, confirmă faptul că Târgu-Mureş este un oraş cultural şi vă mulţumim pentru faptul că ne sunteţi alături…. Mulţumim publicului târgumureşean care iubeşte cultura". Apoi, moderatorul a nominalizat câteva organizaţii care s-au alăturat sprijinirii acestui mare concert cu muzică din filme susţinut de către Filarmonica de Stat din Târgu-Mureş sub bagheta dirijorului Aurel Gheorghiţă. În continuare au fost aduse mulţumiri celor care au asigurat buna desfăşurare a concertului şi s-a anunţat că la iniţiativa primăriei, ca prima săptămâna a anului şcolar, să fie sărbătorite cadrele didactice care au fost reprezentate de către profesorul Ştefan Someşan, inspector şcolar general la ISJ Mureş, pe care publicul târgumureşean i-a primit cu îndelungi aplauze.

După acest moment pe trei mari ecrane a fost prezentat un scurt istoric al cetăţii mureşene, care de-a lungul existentei ei, aşa cum spunea Peti Andrei, viceprimar, a fost cazarmă, locuinţe, cimitir, centru de recrutare etc., azi a devenit un important centru al culturii târgumureşene.

La rândul său, Claudiu Maior, viceprimar, l-a invitat pe scenă pe târgumureşeanul Ioan Eugen Man, căruia i s-a decernat distincţia „Amicii Urbis", pentru îndelungata sa activitate ca fost tehnician arhitect la Primăria Târgu-Mureş, dar şi pentru aportul adus la îmbogăţirea patrimoniului urbanistic.

Au fost aduse mulţumiri cadrelor didactice sărbătorite şi Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureş, personal lui Vasile Cazan, directorul acestei instituţii muzicale, care de fiecare dată răspunde solicitărilor municipalităţii.

Marele concert al toamnei cu muzică din filme este considerat unic în România şi astfel de manifestări vor avea loc în fiecare toamnă. Muzica prezentată vineri în Cetatea Medievală a început cu melodia „This is my song" compus de marele actor Charlie Chaplin, continuând cu alte lucrări muzicale ale celor mai mari compozitori ai genului.

Spectatorii, într-un număr impresionant de mare, a răsplătit prestaţia filarmonicii, dar şi a dirijorului cu îndelungi aplauze. La eveniment au participat viceprimarii Claudiu Maior, Peti Andrei, senatorul Marius Paşca, Constantin-Valentin Bretfelean, directorul Poliţiei Locale şi alte personalităţi mureşene.

A fost o seară cu muzică frumoasă, cu lumini şi umbre, care va rămâne multă vreme în memoria târgumureşenilor.

 

Lasă un comentariu