Containerele pentru haine uzate, luate cu asalt

Distribuie pe:

Cu aproape trei ani în urmă, în mai multe zone din Târgu-Mureş, au apărut containere special în care cetăţenii îşi pot depune hainele şi încălţămintea care nu le mai sunt de folos.

Iniţiativa amplasării containerelor, susţinută de Primăria Târgu-Mureş, i-a aparţinut Asociaţiei Caritas Metropolitan, din Blaj, în cadrul campaniei „Să ajutăm împreună”, hainele şi încălţămintea de bună calitate urmând să ajungă la familii cu mulţi copii, vârstnici aflaţi în dificultate şi persoane cu dizabilităţi, iar cele cu un grad ridicat de uzură să fie transformate în materie primă pentru industria de profil.

Din păcate, lăudabila idee a fost (şi mai este) sabotată de veşnicii scormonitori prin gunoaie, care nu pierd ocazia de a se „aproviziona” cu tot ceea ce găsesc în containere, păstrând ceea ce le este pe plac, vânzând unele lucruri sau abandonându-le printre blocuri.

În poza alăturată, vă prezentăm o astfel de „echipă” în plină activitate, cu precizarea că unul dintre membrii ei se află chiar în interiorul containerului. 

Lasă un comentariu