Acţiunea reconfortantă a strugurilor şi a mustului

Distribuie pe:

Toată lumea ştie că strugurii şi mustul au o valoare alimentară ridicată. Un kilogram de struguri proaspeţi furnizează organismului 700-1000 calorii. Strugurii au asupra organismului un efect de reconfortare, vitaminizare şi mineralizare.

Acţiunea reconfortantă a strugurilor şi a mustului se datorează conţinutului foarte mare de zahăr, cu o mare valoare energetică, precum şi de lecitină (substanţa cu conţinut ridicat în fosfor). Ceea ce este foarte interesant este că zahărul se absoarbe foarte repede de către organism.

Acţiunea de vitaminizare se datorează conţinutului bogat în vitamine (A, B1, B2, B6, K, PP) care, datorită faptului că strugurii se consumă în stare proaspătă, se regăsesc integral în bob.

Acţiunea de mineralizare este datorată conţinutului boabelor şi mustului în diferite substanţe minerale (potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu). Sărurile de calciu şi fosfor participă la formarea scheletului, cele din magneziu la formarea muşchilor, iar cele de fier la formarea hemoglobinei în sânge.

Lasă un comentariu