Dr. Benedek Istvan, dezamăgit de unul dintre aspiranţii la Primăria Târgu-Mureş!

Distribuie pe:

„Am discutat în comisii ore în şir, am căzut cu toţii de acord. Mi-e ruşine că acel om, care vrea să fie primar, s-a abţinut la vot, apoi s-a ridicat şi a ieşit din sală, fără nicio explicaţie", a declarat, dezamăgit, dr. Benedek Istvan, în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Târgu-Mureş, de joi, 24 septembrie 2015.

„Acel om" la care s-a referit dr. Benedek este consilierul Soos Zoltan, intrat în cursa internă a UDMR pentru candidatura la funcţia de primar, iar remarca a fost generată de abţinerea acestuia la votul pe articole privind reglementarea serviciului de salubrizare al municipiului Târgu-Mureş, ceea ce a dus la amânarea discutării proiectului de hotărâre într-o şedinţă extraordinară viitoare.

Printre cei care s-au abţinut la vot s-a numărat şi consilierul Olimpiu Sabău-Pop (PSD), acesta explicându-şi gestul prin „motive de legalitate", fără a da alte amănunte, fapt care a stârnit revolta viceprimarului Claudiu Maior: „O să lăsăm gunoiul în faţa consilierilor PSD, care au primit ordin de la Gliga să nu voteze şi, astfel, să îşi bată joc de un oraş întreg".

Proiectul de hotărâre care a iscat aceste controverse prevedea alocarea sumei de 1.000.000 lei din bugetul local pe anul 2015, pentru transportul deşeurilor, în situaţia în care la depozitul din Sighişoara se acceptă maximum 3000 de tone pe lună, iar în municipiul nostru se adună, în aceeaşi perioadă, aproximativ 7.000 de tone de deşeuri. Diferenţa de 4.000 de tone urma să fie transportată la Odorheiul Secuiesc, deci la o distanţă mai mare, ceea ce înseamnă creşterea cheltuielilor de transport.

 

Lasă un comentariu