„ŞTAFETA VETERANILOR" LA TÂRGU-MUREŞ ŞI OARBA DE MUREŞ

Distribuie pe:

Luni, 28 septembrie a.c., începând cu ora 12.30, Garnizoana Târgu-Mureş, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Uniunea Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor, filialele Mureş, cu sprijinul Instituţiei Prefectului Mureş, al Primăriei Municipiului Târgu-Mureş şi al celorlalte instituţii aparţinând sistemului naţional de apărare şi ordine publică, vor organiza o ceremonie de primire a „Ştafetei Veteranilor" în Piaţa Victoriei din municipiul Târgu-Mureş. Activitatea marchează aniversarea eliberării oraşului Târgu Mureş, la 28 septembrie 1944.

În cadrul ceremoniei va fi înmânat „Drapelul Veteranilor" unui veteran de război. Ulterior, drapelul va fi arborat pe catarg în faţa Palatului Administrativ. Adrian Mezdrea, reprezentantul Asociaţiei „Invictus" România se va adresa asistenţei şi se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor neamului.

În data de 29 septembrie a.c., la ora 06.00, lotul de alergători va începe deplasarea din Piaţa Victoriei către Cimitirul Eroilor de la Oarba de Mureş, iar la ora 10.00 va avea loc ceremonia de primire a ştafetei la ansamblul monumental de la Oarba de Mureş, care include şi arborarea „Drapelului Veteranilor".

* * *

„Ştafeta Veteranilor" este o activitate sportivă de masă care se desfăşoară la iniţiativa asociaţiei de voluntari „Invictus", formată din militari activi, majoritatea dintre ei având la activ mai multe misiuni în teatrele de operaţii.

Activitatea sportivă a debutat vineri, 4 septembrie, la Monumentul Eroilor Patriei din Bucureşti. Ştafeta este reprezentată de un Drapel tricolor, aceasta fiind purtată de militarii voluntari ai echipei „Invictus" România pe o distanţă de peste o mie de kilometri, pe patru trasee care corespund, în principal, cu direcţiile de acţiune ale Armatei României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului naţional. În fiecare din localităţile unde s-au desfăşurat lupte, purtătorii ştafetei vor înmâna un Drapel Naţional veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acestea să fie predate autorităţilor locale şi să fie arborate pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate. Purtătorii Ştafetei Veteranilor vor ajunge pe 25 octombrie, la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român".

Evenimentul este organizat în contextul Anului Veteranilor de Război şi al sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României, fiind susţinut de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria" şi Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii".

Jurnaliştii care doresc să asiste la evenimente vor fi aşteptaţi în locaţiile şi la orele de desfăşurare a ceremoniilor de primire a ştafetei, menţionate mai sus.

Informaţii suplimentare despre „Ştafeta Veteranilor" şi Asociaţia „Invictus" se găsesc la adresa www.mapn.ro/evenimente/1164-Stafeta-Veteranilor-2015

Persoană de contact la Garnizoana Tg.-Mureş: locotenent-colonel Dorel Danciu, tel. 0735.51.71.21.

Lasă un comentariu