Ansamblul de dansuri populare germane al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian"

Distribuie pe:

Ansamblul de dansuri populare germane, „Sonnenschein", al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian", a fost înfiinţat de doamna profesor Helmine Pop în anul 2003. În cei 12 ani de activitate doamna profesor a sădit în acest ansamblu toată pasiunea care o are pentru cultura poporului german şi a reuşit o să transmită cu succes şi elevilor dânsei.

În acest an şcolar, ansamblul „Sonnenschein", a participat în data de 19.09.2015, la Întâlnirea Saşilor în Mediaş iar în data de 19.09.2015 şi 20.09.2015 au fost prezenţi la Biertan la Întâlnirea ansamblurilor de dansuri populare săseşti de tineret. Au avut activităţi interesante, frumoase şi educative. Cu ocazia acestor întâlniri, elevi, profesori, îşi dau mâna pentru a încânta spectatorii şi pentru a-şi etala talentele.

„Sonnenschein" are în componenţă elevii din clasa a X-a G: Bogdan-Constantin Vlas, Roxana Vultur, Norbert-Istvan Csatlos, David-Claudiu Friciu, Alexandra Lassel, elevii din clasa a XI-a G: Mara-Antonia Ormenişan, Bianca-Cristina Maksai, Evelyn-Vivienne Szabo, Simona-Diana Hârceagă, Genoveva-Larisa Lăzurcă, Andreea-Clementina Mureşan, Costin-Marius Ştefan şi Amon-Mark Tarcza-Zarug şi elevii din clasa a XII-a G Roland-Lucian Bălan, Florin-Adrian Căbuz, Monica-Maria Maxim, Adrian Simion Naste, Teodor Nicula-Golovei, Alexandra Plămădeală şi Bianca Popa.

Anul şcolar 2014-2015 a fost, pentru Ansamblul de dansuri populare germane al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian", un an plin de activităţi şi realizări. În data de 20.09.2014 au participat la Întâlnirea Sasilor la Sebeş, în data de 1.12.2014 au fost prezenţi la Ziua României în Târgu-Mureş, în data de 28.03.2015 au participat la Tâgul de Paşte la Bistriţa, în data 9.05.2015 au dansat la Sîncrai la Festivalul interetnic „Ceteruică, dragă mi-i!", în data de 24.05.2015 au fost prezenţi la Zilele Târgumureşene, în data de 6.06.2015 la Zilele culturii germane, iar în data de 7.06.2015 au participat la Schul Fest, la sărbătoarea Şcolii Gimnaziale „Friedrich Schiller". Au avut un an şcolar plin de activităţi, au reprezentat cu eleganţă, stil şi rafinament Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian" şi au putut culege, mândri, împreună cu doamna profesoară Helmine Pop, roadele muncii lor.

Un astfel de ansamblu cere multă muncă şi implicare din partea elevilor, a doamnei profesoare Helmine Pop dar şi sustinerea conducerii Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian", a doamnei director Cristina-Ligia Someşan şi a domnului director adjunct Dumitru Botoş. Elevii participă cu drag la aceste activităţi şi îşi sacrifică din timpul liber pentru a cultiva pasiunea pentru dansuri. Le dorim cât mai multe realizări şi reuşite şi în acest an şcolar.

Lasă un comentariu