Înalt Preasfințitul Părinte Irineu al Alba Iuliei, în vizite canonice în Protopopiatul Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Sâmbătă, 26 septembrie a.c., Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, însoțit de către Părintele Protopop Olimpiu Zăhan, a efectuat vizite canonice în șase parohii din protopopiatul Târgu-Mureș.

Periplul pastoral misionar a vizat buna rânduială și organizare administrativă, precum și dinamizarea vieții spirituale în parohiile Eparhiei Alba Iuliei. Vizitele Înalt Preasfinției sale au rolul de a sedimenta în conștiința pastorală a preoților rolul și importanța lor de „crainici ai cerului" în lucrarea pe care o fac, cu atâta jertfă, în ogorul Bisericii strămoșești.

Arhipăstorul nostru s-a oprit astfel pe la parohiile Cristești I, Cristești II, Morești, Cerghizel, Tirimia și Crăciunești, unde s-a întâlnit cu preoții parohi și cu credincioșii lor, cărora le-a pus la suflet îndemnuri duhovnicești, folositoare pentru activitatea misionară a clericilor și pentru viața duhovnicească a păstoriților. Prin cuvinte ziditoare de suflet, Înalt Preasfinția Sa i-a îndrumat să lupte pentru menținerea trează a conștiinței de sine, a valorilor creștine și a focului viu al credinței dreptmăritoare, pentru a deveni veritabili mărturisitori ai Domnului nostru Iisus Hristos într-o lume tot mai pierdută în ignoranță și necredință.

Protopopiatul Târgu-Mureș este condus administrativ de către Părintele Protopop Olimpiu Zăhan și are în componență 79 de unități parohiale și mănăstirești.

Lasă un comentariu