România, pe locul 48, din 91 de ţări, în privinţa condiţiilor de trai oferite vârstnicilor

Distribuie pe:

Aceasta este concluzia Organizaţiei Naţiunilor Unite, care a dat publicităţii un clasament al ţărilor unde persoanele în vârstă beneficiază de condiţii bune de trai. În acest raport, 91 de ţări au fost clasate în funcţie de câteva criterii: securitatea veniturilor, starea de sănătate, condiţiile de mediu şi ocuparea forţei de muncă oferite persoanelor în vârstă.

Or, clasamentul arată că persoanele în vârstă se simt cel mai bine în ţările nordice europene, în America de Nord şi în câteva ţări din Asia estică. Pe primul loc al clasamentului se poziţionează Suedia, urmată de Norvegia, Germania, Olanda şi Canada. Statele Unite se plasează pe locul 8, Marea Britanie, pe 13, şi Franţa, pe 18. În acest clasament al bătrâneţii normale, România ocupă locul 48, Bulgaria, 47 şi Republica Moldova, 76. în schimb, România urcă pe locul 29 la capitolul „securitatea veniturilor".

Cât priveşte speranţa de viaţă şi speranţa de viaţă sănătoasă, în cazul persoanelor de 60 de ani şi peste, rezultatele României sunt similare cu cele înregistrate în ţările vecine: Bulgaria, Ungaria, precum şi Slovacia.

Lasă un comentariu