UN DEPUTAT PSD A ÎNCERCAT SĂ ÎI SALVEZE PE POLITICIENII CORUPȚI!

Distribuie pe:

În prima zi a acestei săptămâni (luni, 28 septembrie 2015), un proiect de modificare a Codului Penal în favoarea politicienilor acuzați de corupție, intrat în regim de urgență în dezbaterea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, a șocat pe toată lumea.

Inițiatorul modificărilor, deputatul PSD Marius Manolache, nu își dorea decât „restrângerea apelului" doar în favoarea inculpatului, nu și al celor care îl acuză.

Mai precis, el dorea ca, la completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), să nu poată face apel decât cei acuzați (corupții), nu și acuzatorii (Direcția Națională Anticoriupție). Din fericire, această aberație a fost respinsă în unanimitate, inclusiv de inițiatorul ei, sub motivarea că „România nu este pregătită pentru o astfel de lege".

Prezent la dezbateri, președintele ICCJ, Livia Stanciu, a declarat că „inițiativa legislativă este discriminatorie și neconstituțională, pentru că oferă avantaje celor care sunt judecați la completul de 5 judecători al Înaltei Curți, în timp ce inculpați aflați în situații identice, însă judecați de Judecători, Tribunale și Curți de Apel obișnuite au parte de un altfel de tratament".

La rândul lor, Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Justiției au avut puncte de vedere negative. Până și Liviu Dragnea, liderul interimar al PSD, a declarat că regretă inițiativa deputatul social-democrat Marius Manolache, precizând că „nu susținem un asemenea proiect de lege. Nu are, din punctul nostru de vedere și al meu, personal, nicio logică juridică. Regret foarte mult că a apărut o asemenea inițiativă legislativă". 

Lasă un comentariu