Un zid de 350 de metri pictat, pentru Târgu-Mureş - Capitală Culturală Europeană 2021

Distribuie pe:

În cadrul celui mai lung festival din lume, Digital Transilvania, şi în parteneriat cu Penitenciarul Târgu-Mureş, zidul ce se întinde pe strada Cutezanţei, de la numerele 57, de lângă Sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu" ,până la blocul cu nr. 75, va căpăta un nou look.

După design-ul realizat de Nagy Andrea, absolventă a Liceului de Artă din Târgu-Mureş, un grup de deţinuţi, alături de voluntarii Digital Transilvania, realizează un desen creat pe concepţia „Târgu-Mureş, oraşul trandafirilor".

Directorul Festivalului Digital Transilvania, Constantin Barbu, spune că proiectul de artă urbană se va desfăşura pe o suprafaţă de aproape 1.000 de mp: „Ne aflăm în cadrul Festivalului Digital Transilvania Simply Complex, care a început la 2 iunie şi se termină la 30 decembrie, iar acum suntem la atelierul de creaţie de pe strada Cutezanţei unde încercăm să terminăm până la 10 octombrie cea mai lungă realizare a unei opere de artă urbană din România. Avem un zid de terasament de 350 de metri, care era afişaj electoral, din care vom acoperi peste 1000 de metri pătraţi."

„Ne bucurăm să fim astăzi partenerii Digital Transilvania în această acţiune menită să susţină candidatura oraşului Târgu-Mureş la candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în annul 2021. În acest sens participăm cu şapte deţinuţi care au acceptat să fie voluntari şi să contribuie la această reprezentaţie de artă urbană. Au ocazia să muncească în echipă şi noi ne dorim ca ei să-şi formeze o reprezentare corectă şi concretă faţă de muncă."

Deţinuţii au spus că sunt fericiţi că munca lor îi va bucura pe târgumureşeni.

Termenul la care trebuie finalizată lucrarea este 10 octombrie, data la care se va depune dosarul candidaturii urbei la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Lasă un comentariu