Ştiinţă şi... Religie

Distribuie pe:

„Este cineva acolo? Aceasta este o întrebare fundamentală. Dacă Dumnezeu nu există, căutarea Lui nu are nici un sens. «Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă în El că există». În timp ce este imposibil «să dovedeşti» pe Dumnezeu într-un sens matematic, evidenţa Lui este foarte convingătoare. Să ne gândim puţin la existenţa Universului. A considera că este rezultatul unui «accident» ridică multe întrebări - şi nici un răspuns. Acelaşi lucru este adevărat cu «teoria exploziei». De unde vine de exemplu materia?. Nici chiar o «explozie» nu poate face ceva din nimic. Ideea evoluţiei este foarte răspândită, dar tot la fel de slabă; cum poate «nimic» să evolueze în «ceva» şi viaţa uimitor de complexă a pământului să se formeze singură?"

***

„Oamenii nu resping biblia fiindcă găsesc greşeli în ea, ci fiindcă ea găseşte greşeli în ei. Omul care o citeşte superficial va trăi superficial, iar un creştin superficial este cea mai patetică parodie a adevărului".

***

„Fiul lui Dumnezeu a devenit fiul omului pentru ca fiii oamenilor să poată deveni fiii lui Dumnezeu".

John Blanchard (1787-1849), profesor, om politic, membru al Camerei Reprezentanţilor din SUA - Pennsylvania. A studiat dreptul şi a început practica în Lewistown, Pennsylvania.

Autor de citate:

- „Omul nu este un accident; el este o făptură aşa de minunată şi înfricoşător creată de Dumnezeu, Creatorul Universului".

- „Dumnezeu este dincolo de înţelegerea noastră şi avem nevoie de El ca să ni se reveleze pe Sine".

- „Presiunile şi problemele vieţii moderne îi conduc pe mulţi oameni să caute fără odihnă înţelesul şi scopul vieţii. Căutăm şi ne întrebăm cine este Dumnezeu? Dar ne punem întrebarea «Cine suntem noi? De ce existăm noi? De ce suntem aici? Are viaţa umană un înţeles, un scop?»"

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu