Femeia ideală pentru britanici nu este blondă, ci brunetă

Distribuie pe:

După ce a analizat preferinţele membrilor săi britanici, site-ul de întâlniri Match.com relansează dezbaterea asupra gustului celibatarilor. Se pare că femeia blondă şi bărbatul musculos încep să coboare în opţiunile acestora, scrie lefigaro.fr.

Bărbaţii britanici au o idee precisă despre femeia cu care ar dori să se întâlnească şi nu este deloc o tânără înaltă, blondă şi cu ochi albaştri. Infografia realizată pe baza răspunsurilor membrilor Match.com arată că bărbaţii preferă brunetele, iar femeile sunt departe de efebul cu musculatură bine lucrată la sala de sport, înclinând mai degrabă spre bărbaţii grăsuţi.

Bărbaţii dornici de iubire vor ca viitoarea lor întâlnire să fie, la modul ideal, cu o brunetă cu păr lung, ochi albaştri şi cercei. Potrivit sondajului, un tatuaj plasat într-un loc „strategic" ar fi un lucru apreciat de domni. În privinţa profesiei, femeia ideală, care ar semăna cu actriţa americană Megan Fox, ar fi mai apreciată dacă ar lucra în domeniul sănătăţii, fiind doctor uman sau veterinar.

Studiul pare a arăta că ideea că blondele sunt preferate de bărbaţi este doar un mit. Un sondaj britanic realizat în martie 2013 de Superdrug arăta deja că, deşi bărbaţii preferă blondele, se căsătoresc cu brunete. Din 1.000 de bărbaţi care au participat la sondaj, 54% ar alege o brunetă ca soţie, în timp ce numai 16% ar prefera să se căsătorească cu o blondă.

În ceea ce priveşte preferinţele femeilor, infografia Match.com arată că ele conturează idealul masculin drept brunet cu părul scurt, cu ochi albaştri şi... mâncăcios.

Kate Taylor, expertă în întâlniri la site-ul Match.com, apreciază că datele sondajului dezvăluie câteva informaţii interesante despre britanici: „Femeile s-au săturat de obsesia pentru corpuri masculine perfecte, preferând un partener mai realist, care ştie să îşi trăiască viaţa şi disponibil fiindcă nu ar mai fi în fiecare seară la sala de sport", spune ea, citată de lefigaro.fr.

Lasă un comentariu