Românii din țară votează cu gândul la ziua de mâine nu la viitor!

Distribuie pe:

Ce au câștigat românii după așa-zisa revoluție din decembrie '89? Libertatea de a călători, de a pleca să muncească la străini pentru a trăi mai bine. Au plecat cu inima îndoită, cu speranța că se vor întoarce acasă pentru a-și construi case, să-și cumpere mașini și chiar pământ, iar unii și-au încropit mici afaceri. Toate aceste vise s-au ruinat odată cu economia României, cu toate că au investit în ea miliarde de euro care s-au dus pe apa sâmbetei datorită politicienilor instalați în fruntea țării (cu sprijinul cetățenilor) cu gândul de a transforma averea statului, prin căi necinstite, în proprietatea lor.

Astfel, aceștia au distrus tot: industrie, agricultură, comerțul exterior, dar și viața oamenilor, a milioanelor de români, care au plecat cu inima frântă în lume, pentru a-și găsi rostul, un trai mai bun printre străini.

Însă românii s-au înșelat amarnic, i-au înșelat politicienii, guvernele care s-au perindat la putere în cei 25 de ani de „democrație", să nu mai vorbim de parlamentari care au adoptat legi numai în favoarea lor, și a partidelor din care au făcut sau fac parte. Ca urmare a regresului economic, politic, dar mai ales social, al nivelului de trai, în care se află poporul, țara, românii plecați, cu fiecare an ce trece, cu fiecare ciclu electoral, nu mai iau în calcul întoarcerea acasă. S-au integrat în localitățile în care muncesc de atâția ani, nu pentru că nu ar dori să se întoarcă, însă unde să lucreze, unde să fie siguri că nu vor mai fi nevoiți să ia din nou drumul pribegiei în lume.

Mulți și-au întemeiat acolo familii, și-au construit case, copiii lor pot opta pentru a fi germani, englezi, italieni, spanioli, pentru naționalitatea țării în care s-au născut, unde învață, și vor munci ca și părinții lor. Ca urmare, cu părere de rău își părăsesc sau vând frumoasele case construite în România, pentru a nu mai sta goale și pentru a le salva de prada hoților.

Trist este faptul că, foarte multe familii, în care numai unul dintre soți este plecat, se destramă, copiii sunt abandonați sau sunt lăsați în grija bunicilor, a unei rude, ajungând în situații dramatice pentru ei și societate, exprimată prea direct și colorat de fostul ministru al transporturilor, Ioan Rus.

Pentru aceste realități triste în care se află milioane de români, vinovate sunt guvernele, ca și parlamentarii, partidele, politicienii susținuți și votați de popor, pe care l-au distrus economic, social, ca și viitorul, speranța într-o viață mai bună. Acești nesătui, care nu-și pot justifica averile acumulate prin fraudă, trebuie aduși în situația celor săraci, care și-au pierdut agoniseala, identitatea socială, în cei 25 de ani de așa-zisă democrație. Însă, din păcate, acești inși aflați vremelnic în fruntea țării sunt apărați în fața justiției de imunitatea construită de ei, de funcțiile de parlamentari sau miniștri, obținute în urma votului dat de cetățeni pentru a le apăra interesele, nu pentru a-i condamna la sărăcie și umilință, cum se întâmplă de peste 25 de ani în instituțiile „statului de drept".

De această tristă stare în care se află țara de vină sunt și românii divizați de partide, de simpatiile politice, pentru că dau votul lor unor indivizi fără scrupule, cercetați sau condamnați de instanțele judecătorești, exemple avem destule, în frunte cu prim-ministrul, trimis în judecată pentru fapte de corupție. El acuză procurorii de fabricarea de dosare pentru a fi avansați în funcție, că opoziția este interesată doar de a prelua puterea. Alți șefi de partide, în numele „interesului național, al binelui țării" și al românilor susțin în Parlament Guvernul. De fapt, acești lideri politici ai coaliției aflate la putere susțin doar propriile interese, privilegiile de care beneficiază ei și partidele lor aflate la guvernare, nu interesele celor care i-au votat. Aceștia folosesc doar pentru ei, cum s-a întâmplat și înaintea moțiunii de cenzură, din 29 septembrie, când și-au votat majorări substanțiale ale indemnizațiilor pentru chirii, transport, a sume lor forfetare, pensii speciale de mii de lei etc., uitând de medici, profesori, funcționari care primesc doar promisiuni de creștere a salariilor dacă bugetul o va permite.

Până când românii din țară își vor mai da votul pentru promisiuni mincinoase, cu gândul la ziua de mâine, nu la viitor, la o viață mai bună pe care o așteaptă de 25 de ani, fără a se fi schimbat ceva, rămânând cu promisiunile și speranța? Românii plecați să muncească afară sunt hotărâți să-i sancționeze prin vot, așa cum au făcut-o la alegerile prezidențiale din 2014, pe cei care s-au perindat decenii la rând, la putere și nu au realizat aproape nimic din ce au promis, fiind preocupați să-și sporească doar averile lor. Pentru a le lua celor plecați în străinătate dreptul fundamental de a vota, știind că sunt împotriva lor, guvernanții și parlamentarii aflați la putere amână mereu discutarea și adoptarea Legii votului prin corespondență sau electronic, încât să elimine posibilitatea acestora de a vota, cum au făcut-o și anul trecut, pentru a bloca schimbarea actualei puteri la scrutinul din toamna anului 2016.

Președintele, opoziția - PNL - este obligată, de promisiunea făcută, să acționeze urgent pentru introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului a Legii votului prin corespondență sau electronic, încât ea să intre în vigoare la termen. În caz contrar, diaspora nu le va ierta neputința și îi va sancționa cu un vot negativ, ceea ce ar fi de neiertat pentru actuala opoziție.

Lasă un comentariu